El rendiment de comptes i la transparència municipal són funcions del servei de Govern Obert i Administració Electrònica.
Què vol dir rendir comptes?
El rendiment de comptes és una eina clau de la transparència i de la responsabilitat del govern davant de la ciutadania. Rendir comptes és explicar amb claredat com s'han gestionat els projectes o les activitats de l'Ajuntament, mostrant el seus resultats, i així poder veure com es fan les coses i es pot valorar la seva eficàcia.
També fomenta que la ciutadania participi, i pugui donar la seva opinió sobre com es gestionen els recursos i poden prendre decisions, creant una relació més oberta i de confiança entre l'administració i la comunitat.
En aquest apartat podreu consultar informació que permet avaluar l'eficàcia i l'eficiència de la gestió dels serveis municipals.
L'accés a la informació pública és un dret de la ciutadania. L'Ajuntament està treballant per tal de que la informació estigui accessible al web municipal i al portal de transparència. Si no trobeu la informació que necessiteu podeu exercir el dret d'accés a la informació. Podeu accedir a realitzar el tràmit electrònicament o presencialment a l'OAC.
Resolucions d'accés a la informació SAIP
Atenent a allò que estableix la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, es publiquen les sol·licitud d'accés a la informació (SAIP). Es publica en format excel i csv per a la seva explotació:
2023
Us oferim una infografia amb les dades bàsiques de les SAIP de 2023.
2022
2021
Us oferim una infografia amb les dades bàsiques de les SAIP de gener a novembre de 2021.
Podeu formular les vostres queixes o suggeriments de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, o bé podeu realitzar el tràmit directament des de la Seu electrònica.
Resultats de la gestió de la valoració dels serveis, queixes i suggeriments presentats. Podeu accedir al registre de consultes, queixes i suggeriments rebudes pels ciutadans a l'any 2021.
Pressupost (anar al portal de transparència)
El pressupost municipal és el principal document econòmic de l'Ajuntament. Conté la previsió d'ingressos i despeses previstes per l'any, detallada segons les fonts de finançament (impostos, tasses i altres ingressos) i la funcionalitat de les despeses (d'educació, esports, urbanisme, etc.). El pressupost, en definitiva, ens concreta l’origen i el destí dels diners que gestiona l'Ajuntament en representació de la ciutadania.
Estat d'execució
A l'apartat de pressupostos hi trobareu també l'execució d’ingressos i despeses del pressupost de l’Ajuntament per períodes anuals, així permet fer un anàlisi de l’estat de realització respecte a allò que s’havia previst inicialment comparant amb les quantitats de l’exercici anterior en el mateix període.
Els processos de participació ciutadana són actuacions destinades a facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques locals. Tenen per objecte garantir el debat i la deliberació entre la ciutadania i les institucions públiques per recollir l’opinió de la ciutadania respecte a una actuació pública concreta en les fases de proposta, decisió, implementació i avaluació.
Per conèixer els processos participatius endegats per l'ajuntament, accediu a la secció de participació ciutadana d'aquest web.
Podeu participar als processos actius a la plataforma de participació ciutadana.
El Pla de mandat i els plans sectorials permeten avaluar l'acció de govern.
A l'apartat de plans i campanyes d'aquest web municipal teniu tota la informació dels plans de mandat, a més de l'actual.
Podeu consultar les convocatòries de subvencions de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.
Podeu consultar les concessions de subvencions.
Podeu consultar els ajuts atorgats.