Diumenge estan cridats a les urnes un total de 18.849 electors perpetuencs. La ciutadania escollirà un total de 21 regidors i regidores que formaran part de la dotzena corporació democràtica.
Les formacions que presenten candidatura són: Santa Perpètua en Comú, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans, Junts per Santa Perpètua, CUP, Partit Popular i VOX.
La llista de Santa Perpètua en Comú l’encapçala l’actual alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. Actualment té nou regidors i als darrers comicis va rebre el 35,61% dels vots. Laura Oliver és la candidata d’Esquerra, que és alcaldable per primer cop. La formació disposa de cinc regidors i regidores al plenari i a les eleccions de 2019 va obtenir el 22,16% dels vots. El PSC, llista encapçalada per Pere García, actual tinent d’Alcaldia, té quatre regidors i va obtenir el 15,69% dels vots. La darrera formació amb representació a l’Ajuntament és Ciutadans, amb tres regidors. La candidatura l’encapçala per primera vegada Kevin Romero. CS va obtenir al 2019 el 12,86% dels vots. Sense representació a l’Ajuntament es presenten les formacions Junts per Santa Perpètua amb Albert Garcia; CUP amb Guillermo Almansa; PP amb Julia González i VOX amb Santiago Delgado
El 28 de maig, un total de 18.849 electors estan cridats a les urnes per triar el proper alcalde o alcaldessa. Segons dades del Departament d’Estadística i Població de l’Ajuntament de Santa Perpètua, 747 ciutadans amb nacionalitat espanyola han obtingut l’edat necessària per poder votar en aquestes eleccions per primera vegada, respecte la darrera jornada electoral, el 14 de febrer de 2021, quan es van celebrar eleccions autonòmiques.
Pel que fa a les municipals, a les eleccions del 2019 la participació va ser del 60,38%.
Diumenge 28 de maig, Santa Perpètua disposarà de setze seccions electorals, 33 meses i 9 col·legis electorals situats als centres cívics La Creueta, El Vapor, La Florida, Can Folguera, Can Taió i Mas Costa, el Casal d’Avis de la plaça de la Vila (actual centre Cívic la Rambla) i les Escoles Bernat de Mogoda i La Florida.
Per col·legis, el Centre Cívic El Vapor, amb tres seccions i cinc meses, és el que presenta el cens més alt amb un total de 2.890 electors, seguit del Centre Cívic Can Taió, amb dues seccions i quatre meses, amb 2.666 votants. Per la seva part, el col·legi de l’Escola La Florida, amb una secció i dues meses, registra el cens menor amb 1.024 electors, seguit del Centre Cívic La Creueta, també amb una secció i dues meses i 1.254 electors, segons dades del Departament d’Estadística i Població de l’Ajuntament de Santa Perpètua.
Els col·legis electorals s’obriran a les 9 del matí i es tancaran a les 20 hores. La ciutadania per tal de poder exercir el seu dret a vot haurà de portar l’original del document d’identificació personal: DNI, passaport, permís de conduir o NIE.
El cens vigent per a les eleccions que se celebren aquest diumenge serà el que es va tancar l’1 de febrer de 2023 i que recull els moviments fins al 30 de gener de 2023 comunicats pels ajuntaments, consolats i registres civils. Les reclamacions estimades ja s’han incorporat a aquest cens. Per tant, tota la ciutadania que va fer un canvi de domicili fins al 30 de gener (inclòs) votarà en el col·legi electoral que correspon a la seva adreça nova, però si el canvi de domicili es va fer el dia 31 de gener o en dates posteriors votarà en el col·legi electoral que correspon a la seva adreça antiga.
La informació sobre on votar ha arribat a casa dels electors en forma de targeta censal. En cas que no s’hagi rebut, la ciutadania pot comprovar si és al cens electoral i quin és el seu col·legi electoral consultant el plànol de les seccions i col·legis o la pàgina del cens de l’Institut Nacional d’Estadística que estan disponibles aquí. A més, l’Ajuntament estarà obert per atendre a la ciutadania des de les 9 del matí.