Un total de tretze persones van rebre ahir dijous 27 d'octubre el seu "bateig elèctric" dins el programa 5.000 km Electric Experiences, que lidera l'Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del projecte Vehicle elèctric i mobilitat sostenible a la riera de Caldes. Aquestes persones participen en el programa i provaran durant uns dies com és conduir un vehicle elèctric ja sigui bicicletes, turismes o furgonetes.
El bateig elèctric consisteix en un acte formatiu i informatiu que consta de tres parts. La primera és d'explicació del programa, els requisits obligatoris que s’han de complir i de signatura del compromís d’adhesió al programa on accepten que participen d’un experiència col·lectiva amb la finalitat de donar difusió del vehicle elèctric. També ompliran una enquesta d’expectatives de l’experiència, que després es compararà amb l’enquesta que faran un cop provat el vehicle.
La segona part, es més formativa, i serveix per explicar en què consisteix la mobilitat elèctrica, les característiques que té, els avantatges i inconvenients que es poden trobar, i es resolen els dubtes. Els més habituals són els referents a l'autonomia del vehicle i el funcionament de la càrrega. I la tercera part, és la de mostrar i lliurar les bicicletes elèctriques. Ahir es van lliurar tres bicicletes a tres persones durant el bateig. Les altres, que volen provar turismes o furgonetes, hauran d'esperar uns dies més, segons han explicat des de la Regidoria de Desenvolupament Local.
Fins al moment, i sense comptar a aquests nous tretze participants, han pres part en aquesta experiència pionera un total de 26 persones, que han realitzat 4.392 quilòmetres.
El CREVE presenta els projectes de mobilitat sostenible a Montcada
D'altra banda, el CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric) de Santa Perpètua va presentar els seus projectes sobre mobilitat sostenible durat la IV Fira de l'automòbil de Montcada i Reixac que es va celebrar aquest cap de setmana a la localitat vallesana.
Una vintena de professionals del sector va assistir a la conferència que va oferir el personal del CREVE on a banda de presentar les activitats desenvolupades durant 2016 sobre vehicle elèctric i mobilitat sostenible també va explicar en què consisteix la mobilitat elèctrica, les diferències substancials amb un vehicle de combustió i les característiques de la seva conducció. El CREVE ha informat que els professionals del sector es van interessar especialment per la formació de reciclatge que porta a terme el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric.