S'obre del 19 al 30 de juliol el procés telemàtic per participar al Pacte de Ciutat

Dimecres, 14 de juliol de 2021

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre del 19 al 30 de juliol el procés participatiu telemàtic per tal que la ciutadania del municipi pugui prendre part en el disseny dels projectes i accions que formaran part del Pacte de Ciutat. Sota l'eslògan 'Teixim futur i esperança', aquest acord de consens polític i social que van impulsar al juliol de l'any passat l'alcaldessa i els portaveus dels quatre grups municipals emplaça a identificar els reptes a superar, les línies estratègiques d'intervenció i la relació de propostes per reimpulsar la vida econòmica, social i cultural de Santa Perpètua.

L 'alcaldessa, Isabel Garcia, ha convidat a tota la ciutadania a participar en aquest procés i ha manifestat que "volem que tothom es vegi reflectit i s'impliqui en el disseny de les polítiques i projectes que durem a terme per millorar la qualitat de vida de la ciutadania del nostre municipi". Les persones que hi vulguin prendre part ho podran fer del 19 al 30 de juliol a través del portal de participació Decidim de l'Ajuntament al qual es pot accedir a través del web municipal. La plataforma web presentarà cada eix del Pacte com un procés per tal que la ciutadania pugui en cadascun dels sis àmbits ordenar segons el seu criteri les prioritats i alhora realitzar propostes de projectes i accions relacionades amb cada eix, tal i com s'està fent en les sis Meses del Pacte, que s'estan celebrant entre el 30 de juny i el 14 de juliol. Per poder participar i garantir la pluralitat d'opinions, només cal identificar-se amb nom (àlies) i correu electrònic. El registre permetrà el seguiment de tot el procés i el retorn amb els resultats de cadascun dels eixos en els quals s'hagi pres part. Amb les aportacions recollides a les Meses i a la plataforma Decidim s'elaborarà el document del Pacte de Ciutat amb l'objectiu d'elevar-lo a la seva aprovació al Ple del setembre.

El Pacte de Ciutat està dotat amb 2,3 milions d'euros i "reprodueix les prioritats d'aquest Ajuntament i tracta programes i accions relacionats amb l'activitat econòmica, la formació i l'ocupació, l'atenció a les persones, la salut, la igualtat i la inclusió i el desenvolupament sostenible", segons ha assenyalat la primera edil. "Com ja assenyalàvem al document d'impuls del Pacte, totes les nostres actuacions han d'anar encaminades a la protecció de la ciutadania i a la reconstrucció econòmica i social de Santa Perpètua perquè ningú es quedi enrere", ha afegit lsabel Garcia. Els eixos del Pacte recullen accions dels àmbits de la recuperació inclusiva i la digitalització, l'adequació i la senyalització de camins rurals, projectes de transició ecològica i mobilitat i d'Indústria 4.0, la transformació de sòl patrimonial a usos com parcs solars, proves pilot de recollides de residus domiciliaris, comunitats energètiques, millora urbana i dels serveis públics, una residència pública per a la gent gran, la rehabilitació de Santiga i la dinamització d'eixos cívics i comercials. També inclou, entre d'altres, les peticions a la Generalitat d'un Cicle Superior de Formació Professional d'Energies Renovables i la instal·lació al municipi d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP).

Meses del Pacte de Ciutat

Des del 30 de juny, s'estan celebrant les sis Meses del Pacte, sessions monogràfiques en les quals diferents agents de la ciutat i persones expertes en els diferents àmbits estan valorant i treballant les diferents propostes. L'alcaldessa ha agraït la seva participació a totes les persones que estan prenent part i ha destacat que "estem molt satisfets de com estan funcionant les Meses, comptem amb la participació d'un gran ventall de perfils que estan reflexionant conjuntament i analitzant les diferent propostes, des d'àmbits i punts de vista ben diferents com ara la directora de planta d'una multinacional fins a una persona emprenedora que està a punt d'obrir el seu negoci". 

Darrera actualització: 9.02.2022 | 17:48