L'Ajuntament de Santa Perpètua ha iniciat la tretzena edició del dispositiu Dones competents, per a la inserció sociolaboral, adreçat a 45 dones del municipi. El programa inclou accions d’informació, assessorament i orientació laboral i suport en la cerca activa de feina, entre d'altres.
El dispositiu s'allargarà fins a l'octubre i les dones poden afegir-se en qualsevol moment, però la setmana vinent començarà un mòdul de 40 hores d'informàtica i des de la Regidoria de Desenvolupament Local es fa una crida a dones de Santa Perpètua de més de 30 anys que estiguin a la recerca de feina perquè puguin aprofitar aquesta formació del dispositiu Dones Competents. Aquest programa forma part de Treball als Barris i un requisit indispensable és estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a la recerca de feina. El tràmit es pot fer a l'edifici de Desenvolupament Local.
Aquesta edició presenta novetats ja que Treball als barris s'ha obert i hi poden participar dones de zones de La Creueta, Centre Vila, Can Folguera i Can Taió. A més ara Dones Competents s'organitza en diferents blocs que ofereixen diferents temàtiques i una altra novetat és la possibilitat d'acollir-se a una mentoria. La Regidoria de Desenvolupament Local ha destacat que com que es treballa de manera personalitzada amb cada dona, que poden fer un itinerari personalitzat amb diferent durada segons els interessos i segons els punts de partida de cadascuna, es poden buscar pràctiques en empreses per a diferents perfils professionals.
Una de les innovacions d'aquesta edició és la posada en marxa d'un procés de mentoria. Per això, Desenvolupament Local fa una crida a dones en actiu que vulguin ser mentores. Aquestes rebran una formació de deu hores per poder fer parelles amb dones a la recerca de feina. L'objectiu és traspassar aquesta informació i recursos i apropar les dones que busquen feina al teixit empresarial.
El bloc més important i que es repeteix per tal que les dones es puguin afegir durant tot el període del dispositiu és el de millora de l'ocupació que treballa les competències transversals, l'autoestima i l'empoderament. Aquí es profunditza en les tècniques de recerca de feina, com fer un bon currículum, com superar una entrevista de treball, altres proves de selecció, o com buscar feina, entre d'altres. També hi trobem una línia de Sensibilització sobre igualtats d'oportunitats i gènere i de medi ambient i es fan tallers de benestar emocional.
Una nova i important línia del Dones Competents té per objectiu acabar amb la bretxa digital i per això es farà un mòdul de 40 hores d'informàtica bàsica i un de 40 hores de comunicació en un món digital. També es faran mòduls com manipulació d'aliments i mobilitat.
En l’edició passada un 50% de les dones participants va aconseguir un contracte de treball.