La Junta de Govern Local ha aprovat de manera inicial el Pla especial urbanístic per a la definició d’usos del Castell de Can Taió. El document ha estat encarregat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, propietari de l’immoble, i dona resposta a la petició de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a la legalització de les activitats actuals i futures a desenvolupar en aquest equipament i garantir una correcta implantació de les mateixes i la seguretat de les persones. El Pla determina quatre usos dominants: educatiu, sanitari-assistencial, agrícola i ramader i d’oficines i serveis. També detalla altres usos compatibles com són els esportius, de lleure i comercial per a productes de jardineria i agraris i el residencial d’acollida. També canvia la qualificació del sòl, que passa de reserva d’equipament general a dotacions comunitàries i reconeix el Castell de Can Taió com a edificació de gran volum que pot ser objecte de gestió compartimentada. El document no autoritza noves edificabilitats i estableix que el seu desenvolupament garantirà el compliment del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible. També determina els camins públics actuals i no limita la possibilitat d’obrir-ne de nous per a accessos d’emergència. com l’ampliació de l’entrada principal al pati per complir la normativa, i la millora de les circulacions.
El Castell de Can Taió està inclòs al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic del municipi i sotmès al Pla general municipal d’Ordenació. L’edifici acull dues activitats gestionades per la Fundació GSIS i per Iniciatives Solidàries.
Al desembre de 2016, l’Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar per unanimitat una proposició per demanar a la Generalitat la redacció d’aquest pla.La proposició instava a la Generalitat la necessitat d’aquest Pla “per tal que les entitats que la mateixa administració ha autoritzat a implantar-se puguin de senvolupar-la amb les condicions adequades”. L’Ajuntament destacava també que la “funció social que realitzen aquestes entitats és molt important i cal garantir la seva correcta implantació en un espai arquitectònic i un entorn agroforestal molt indicat per a totes elles i en col·laboració en tots els casos amb els nostres propis serveis de Benestar Social”.
El Pla d’usos es troba en període d’informació pública i obert a les al·legacions pertinents fins a final d’any. Aquest document haurà de ser aprovat de manera provisional al Ple de la Corporació i serà la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona. l’organisme que haurà de realitzar l’aprovació definitiva.