L'Ajuntament de Santa Perpètua ha donat el relleu de la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) al Consistori de Caldes de Montbui.
L’alcaldessa, Isabel Garcia, va fer efectiu el traspàs de la presidència al primer edil de Caldes, Isidre Pineda. El nomenament de la nova presència va ser l'únic punt de l'ordre del dia en l'assemblea anual de l'òrgan, celebrada a la Sala Noble de Can Rius, a Caldes.
La primera edil de Santa Perpètua va fer un balanç positiu de la feina feta i del futur de l'associació expressant que "treballem en conjunt tots els municipis i, tot i que no és una forma habitual i senzilla, ens hem adonat que és una estratègia de futur que ens està funcionat. Els resultats són molt positius". La presidència de l'entitat és rotativa i aquesta ha estat la segona ocasió en la qual Santa Perpètua ha estat al capdavant de l'associació, des del 2014, any de la seva formació.
Durant aquest segon mandat, Garcia va destacar el treball que s'ha dut a terme en matèries relacionades amb el teixit industrial i comercial del territori i va destacar la importància de continuar treballant en les Estratègies Territorials que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i, sobretot, en els temes relacionats amb la transició energètica i la mobilitat sostenible, on destaca que l'AMERC té "propostes molt pioneres".
L'alcalde de Caldes de Montbui i nou president de l'AMERC durant els pròxims dotze mesos també va plantejar la "potenciació de polítiques de transició energètica" com un dels pilars en els quals vol centrar la seva presidència de l’associació. En aquest sentit, el primer edil de Caldes va proposar "la possibilitat de l'ampliació de la Comunitat Energètica de Caldes (la CEL) als altres municipis de l'AMERC". El primer edil de Caldes ja va presidir l’entitat l’any 2015.
L'Associació va néixer l'any 2014 i està formada pels municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. L'entitat té com a objectiu potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació dels sis municipis que la conformen, a més dels nous reptes que es planteja l’associació, com la mobilitat sostenible, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. L’AMERC aplega sis municipis amb un territori de 109 km2 amb una població de més de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons amb unes 3.500 empreses i més de 50.000 llocs de treball.