Santa Perpètua signa el Pacte per a la millora de la Riera de Caldes

Dimecres, 20 de desembre de 2017

Santa Perpètua va signar el dissabte 16 de desembre el Pacte per a la millora de la Riera de Caldes juntament amb els municipis de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans i la Llagosta. El document aprovat prèviament per cada municipi, acorda dur gestions i invertir els recursos necessaris per celebrar anualment El dia de la riera com a jornada dedicada a donar a conèixer la riera de Caldes i reforçar la consciència ciutadana sobre el seu valor natural i cultural. El document també exposa sol·licitar a les administracions públiques pertinents (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, ACA...) els recursos humans i tècnics necessaris per a la promoció i el mateniment de la plataforma web-SIGPP Viu la Riera! per tal de consolidar la tasca feta fins ara amb la participació ciutadana i per oferir una eina d’observació permanent.

La signatura es va materialitzar en el marc d’una sessió participativa sota el nom de Mulla’t, oberta a la ciutadania, celebrada al Consorci Besòs-Tordera i organitzada per UIC Barcelona i la Universitat de Girona. A la jornada, que es va organitzar en dues parts, van participar una cinquantena de persones. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha explicat que la idea és recuperar la riera de Caldes i donar-la a conèixer encara més a la ciutadania. Per a Garcia, el Viu la Riera! ha estat un treball obert i participatiu amb la ciutadania que cal destacar. Mulla’t! també va comptar amb la presència de Josep Maria Aguiló, representant de l’Agència Catalana de l’Aigua, Carolina Costa, de la Diputació de Barcelona, i Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera.

El projecte Viu la riera! neix de la col·laboració entre el Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona; i compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques), i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat).

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:50