L'Ajuntament de Santa Perpètua acull els dies 2 i 3 d'octubre tres activistes dels drets humans en el marc del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
El mes d'abril ja va acollir la visita de Sara López, activista mexicana dels drets dels pobles indígenes i al medi ambient.
El projecte, gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi, porta ja XIV edicions i inclou l'estada a Catalunya d'un grup de persones defensores dels Drets Humans que en diversos actes exposen les seves reivindicacions en els seus territoris. En aquesta temporada de tardor a Santa Perpètua, tindrem dues defensores dels drets de les dones, la colombiana Ángela Ocampo i la gambiana Fatou Nyang i l'hondureny Kelvin Enamorado, defensor del dret a l'educació i del dret a la pau i a una vida digna.
Ángela Ocampo ha xerrat aquest matí amb diversos grups de 4t d'ESO de l'Institut Estela Ibèrica. Demà 3 d'octubre, Fatou Nyang parlarà amb 6è de l'Escola Bernat de Mogoda mentre que Kelvin Enamorado conversarà amb 2n i 4t d'ESO de l'Escola Tabor.
Ángela Ocampo (Colòmbia) és sociòloga i té un màster en justícia social i construcció de pau, és experta en temes de gènere i investigadora amb experiència en drets humans. És cofundadora del Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes del Estado (MOVICE) i una de les fundadores de l'organització La Manada Feminista que lluita pels drets humans de persones feminitzades, persones trans i persones no binàries. Viu amenaçada per diferents sectors a causa del seu treball de protecció i acompanyament a víctimes de violència de gènere per part dels cossos policials.
Demà Santa Perpètua rebrà la visita de Fatou Nyang i Kelvin Enamorado.
Fatou Nyang (Gàmbia) treballa des de fa setze anys a l'ONG Wassu Kafo Gàmbia en la lluita per l'erradicació de la mutilació genital femenina i contra el matrimoni infantil.
Kelvin Enamorado (Hondures) forma part dels Warriors Zulu Nation, una ONG, que té com a finalitat oferir als i les adolescents en situacions socioeconòmiques complexes accés a la cultura perquè puguin imaginar un altre tipus de futur. El naixement de l'entitat va ser a travès del breakdance i la cultura del hip hop i a no voler formar part de les bandes.