Més d'un centenar de persones es va concentrar ahir a la tarda a la plaça de la Vila en solidaritat amb el poble d'Ucraïna i per dir NO a la guerra.
L'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet pública una declaració institucional de denuncia i condemna de l'acció militar russa i de la vulneració del Dret Internacional així com dels acords de Minsk de 2014 i de la Carta de les Nacions Unides.
El veí de Santa Perpètua Andriy Kurdylo, de procedència ucraïnesa, va donar lectura a la declaració del consistori que assenyala que "l’atac de les forces russes no té precedents en territori europeu, i comportarà conseqüències humanitàries, econòmiques, polítiques i ambientals, sobre Ucraïna, Europa i també a escala mundial, alhora que posa fi a anys d’esforços per trobar una solució pacífica al conflicte de la regió ucraïnesa de Donbas" i afegeix que "els atacs deliberats contra persones i béns civils, i els atacs indiscriminats que maten i fereixen civils, constitueixen crims de guerra".
La societat catalana i el municipalisme està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, "com hem mostrat de forma reiterada en els anys. La diplomàcia ha de ser la via de resolució dels conflictes", segons exposa la declaració institucional.
L'Ajuntament exigeix el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa. També exigeix retrobar el diàleg per a la construcció de pau. També apel·la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió i es solidaritza amb el poble ucraïnès "davant d’aquest atac, i especialment amb la ciutadania d’origen ucraïnès que resideix en els nostres pobles i ciutats". Al nostre municipi hi ha 35 perpetuencs de procedència ucraïnesa.
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la declaració realitzada per les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis), així com la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya en defensa de la pau.
Per últim, l'Ajuntament es reafirma que "la guerra mai és la solució als conflictes. El diàleg regeix dia a dia la nostra forma de solucionar els conflictes i la construcció de la pau en les nostres vides i en les dels nostres pobles i ciutats".
Abans de la lectura del manifest, l'alcaldessa Isabel Garcia va mostrar la solidaritat de Santa Perpètua amb el poble d'Ucraïna i va afirmar que "Santa Perpètua sempre ha estat una ciutat solidaria, acollidora i defensora de la pau a tot el món". Va afegir que "estem profundament convençuts que l'ús de la violència en totes les seves formes no pot ser mai una solució als conflictes".
L'acte va començar amb l'encesa d'espelmes que dibuixaven al terra de la plaça de la Vila un colom com a símbol de la pau. Un professor de l'EMA també va interpretar el Cant dels ocells.