La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua commemora aquest dilluns 25 de novembre el Dia internacional contra la violència envers les dones. L’acte central tindrà lloc aquesta tarda a les 18 hores a la plaça de la Vila amb la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcaldessa Isabel Garcia, la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, i el grup de dones del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).
Posteriorment, a les 18.30 hores, l’acció performativa Indòmita a càrrec de la companyia teatral Projecte Lilith. La Regidoria d’Igualtat informa que Indòmita “és una reflexió crítica, àcida, còmica i personal entorn de la situació actual del gènere femení a la societat occidental que ens envolta”. L’obra col·loca el públic com a testimoni d’un judici oníric en el qual es condemna la dona actual.
Les activitats es completen amb la xerrada-tertúlia ‘Últimes sentències de les violències sexuals sobre les dones i les seves conseqüències”, que tindrà lloc els dies 26 de novembre al Centre Cívic La Creueta i 28 de novembre a Can Folguera, respectivament. En ambdós casos serà en horari de 15.15 hores. La xerrada anirà a càrrec de l’advocada Raquel Nieto Galván.
D’altra banda, una de les activitats que es porta a terme i que ha començat abans de l’acte institucional del 25N és el projecte Zapatos rojos, de l’artista mexicana Elina Chauvet, que visita entre el 20 i 27 de novembre diferents centres educatius de Secundària per tractar de visibilitzar les víctimes de la violència masclista. L’obra convida a la reflexió sobre la violència masclista i totes les seves manifestacions. També durant la setmana tindran lloc sessions de dinamització de punts d’informació joves sobre igualtat de gènere al centres educatius i formació en el marc del servei comunitari Punts Joves per la Igualtat, segons ha destacat la Regidoria.
Els objectius de la programació d’aquest any són visibilitzar la xacra del maltractament envers les dones, despertar consciències i prendre consciència que la violència cap a les dones és un fet estructural fruit de l’hegemonia del patriarcat i el masclisme; i reconèixer i donar visibilitat a la superació i lluita de les dones que pateixen o han patit violències masclistes, segons ha explicat la Regidoria d’Igualtat.