Quinze veïnes de Santa Perpètua reflexionen sobre feminisme en l'audiovisual 'Amb ulls de dona'

Dimecres, 13 de març de 2019

Més d'una cinquantena de persones va assistir ahir dimarts 12 de març al vespre a l'acte de presentació de l'audiovisual 'Amb ulls de dona', produït per la Regidoria d'Igualtat. Quinze dones de Santa Perpètua de diferents edats i procedències protagonitzen aquest vídeo en el qual expliquen la seva experiència vital i reflexionen sobre diferents aspectes relacionats amb el feminisme. L'acte va tenir lloc al Centre Cívic Can Folguera i tancava la programació d'enguany del 8 de març.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha explicat que el documental s'emmarca en el Pla d'Igualtat 2018-2021 i que el seu objectiu és fer un reconeixement a les dones de Santa Perpètua alhora que es visibilitzen els avanços generals en drets i llibertats de les dones. Gómez ha detallat que es recull el testimoni de quinze dones de diferents edats i procedències per tal de mostrar la gran varietat de dones que conviuen a la nostra societat i oferir les diferents visions del seu paper al món. “Volíem mostrar el moviment feminista en diferents etapes i llocs, no és el mateix viure'l com parlen algunes dones al vídeo durant el franquisme que a l'actualitat”, ha manifestat la regidora que ha afegit que “el feminisme no és només en un lloc concret, anem evolucionant i és a tot arreu, estem en una lluita i, com ha dit la Maria Llonch quan ha finalitzat l'acte, no hem de parar de lluitar fins que aconseguim tot el que necessitem”.

Durant l'audiovisual, es tracten diferents temàtiques relacionades amb el feminisme i els masclisme, i s'introdueixen altres aspectes com els col·lectius LGTBI, la infància, la sexualitat, la maternitat, els estereotips de bellesa, racials i en l'esport, els estudis i el món laboral. En aquest sentit, Sandra Gómez ha explicat que una de les participants expressa que se'n penedeix de no haver treballat perque ara només té una pensió de viduïtat i “una de les lluites del 8 de març és continuar reivindicant que les dones que treballen a casa puguin cotitzar i tenir una jubilació digna sense haver de dependre de la parella o d'una pensió de viduïtat”.

El documental es pot veure al Canal de Youtube de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. La regidora ha explicat que també es facilitarà còpia a les escoles i instituts del municipi per tal que el puguin tenir com a material didàctic i està tancant el calendari per passar-lo també pels diferents centres cívics amb l'objectiu d'arribar a tots els barris i al màxim de població.

Sandra Gómez ha manifestat que fa un any que van començar a treballar en aquest projecte i ha detallat que la gravació es va realitzar l'1 de desembre passat. “Ha estat una experiència molt bonica, no només pel fet avui de presentar el vídeo, si no que la gravació també va ser un moment molt maco”, ha assenyalat la regidora que ha agraït la participació de les quinze dones: Marisol Andrés, Manuela Bellido, Ichraf Benjelloun, Samara Contreras, Aina Costa, Patricia Fajardo, Maria Llonch, Jessica Manzanal, Anna Matas, Roser Moliner, Laia Morral, Anna Maria Teixidó, Adelia Torres, Sofia Vázquez i Rosa Ventura.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:54