L'Ajuntament s'adhereix a la ILP per un mÃnim del 6% del PIB per a l'educació
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix a la Iniciativa Legislativa Popular per a la Proposició de Llei de Garanties de Finançament del Sistema Educatiu Català. Per un mínim del 6% del PIB per a l’educació i demanarà al Govern de la Generalitat, la necessitat d’ajustar l’atenció de les necessitats educatives que s’estan cobrint des de l’Ajuntament a l’evolució real de costos i preus, tal com estableix la Disposició Addicional Quarta de la LEC.
Aquesta moció es va aprovar amb els vots a favor d'SPEC, ERC i PSC que presentaven el text i el vot en contra de PP, Vox i CS. Segons s'explica a la moció actualment la despesa pública que es destina a l'educació és el 3,82% del PIB però el sistema educatiu necessita de majors recursos per garantir una educació de qualitat que passaria per dinou punts que recull el document.
La reducció de ràtios de professionals i alumnat; la millora de les infraestructures educatives públiques; la reversió de les retallades per al personal dels centres educatius públics; l'equiparació de les condicions de treball dels centres concertats; l'establiment d'un servei de menjador universal i gratuït; l'establiment de plans de formació continua; una oferta pública suficient de l'etapa de 0 a 3 anys; garantir la creació d'oferta pública de places de FP suficient; finançament suficient de la Universitat pública catalana; incrementar les beques d'estudi; i l’accés al Lleure Educatiu en condicions d’equitat per a tots els infants i joves, són algunes de les dinou demandes que es fan amb aquesta moció.
La regidora d'Educació, Ana Bajo, va destacar que és necessari el desplegament complet del sistema educatiu inclusiu, dotar de més recursos als centre d'alta complexitat, l’erradicació de la segregació escolar "per garantir la igualtat d'oportunitats" i impulsar la immersió lingüística.
La regidora d'Educació va defensar la implantació de la coeducació perquè va argumentar que "potencia la igualtat real d'oportunitats i valora a cada persona en igualtat de drets sense estereotips sexistes" i va subratllar que "la coeducació ens donarà eines perquè la xifra de dones assassinades per violència masclista no continuï pujant".
El regidor de CS, Kevin Romero, va argumentar el seu vot en contra perquè va expressar que "la immersió lingüística és il·legal i nefasta" tot i que comparteixen la resta de punts de la moció.
Altres temes de Ple
Altres punts aprovats en el ple de gener han estat una modificació parcial de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana per adequar-la a canvis legals del desembre de 2023. Aquest punt va ser aprovat amb el vots a favor d’SPEC, ERC i PSC i l’abstenció de PP, Vox i CS.
I també es van aprovar les tarifes d’auto taxi de 2024 que s’incrementen el 2,6% respecte de l’any passat. En aquest cas va ser aprovat amb el vot favorable d’SPEC, PSC, ERC i CS, l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox.