La Corporació debat avui el Pla d'Actuació Municipal 2023-2027

Dijous, 26 de setembre de 2024

El Ple de la Corporació té previst aprovar aquest vespre el Pla d'Actuació Municipal 2023-2027. Aquest és el principal punt de l'ordre del dia de la sessió plenària ordinària de setembre.

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) és el full de ruta estratègic que articula totes les actuacions del govern municipal fins al 2027. El PAM neix també de la necessitat de coordinar les accions de govern per a poder donar resposta als reptes socials, econòmics i ambientals detectats en el municipi en el document de context de 2023 realitzat pel servei de Govern Obert i Transparència, a més de garantir l’alineació de les propostes d’accions amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, segons es destaca de la proposta d'aquest PAM. L’elaboració d'aquest Pla s’ha dut a terme seguint un procés participatiu i transversal que ha involucrat les diferents àrees municipals.

D'altra banda, l'ordre del dia de la sessió consta de deu punts més punts i tres mocions. El Ple també aprovarà el Protocol d'actuació i prevenció davant de situacions de violència ocupacional per part de la ciutadania al personal que treballa a l'Ajuntament. Altres punts de l'ordre del dia són l'aprovació del Compte General de 2023 i una modificació de crèdit per un import de més de 760.000 euros.

Durant la sessió també s'informarà sobre la proposta d'Adif per suprimir dos passos a nivell de la línia ferroviària R3 al seu pas per la Llagosta i Santa Perpètua de Mogoda. Es tracta concretament del pas a nivell situat al carrer de Federico García Lorca, a La Llagosta i que connecta amb el carrer Catorze de La Florida i també el pas a nivell de vianants situat entre els carrers U i Nou a La Florida. La solució proposada per Adif és eliminar aquests dos passos a nivell i crear un pont entre el carrer Vint i l'avinguda Set.

Pel que fa a les mocions, els grups municipals de SPEC, ERC, PSC i CS presenten una proposta on rebutja i condemna la situació de les dones i les nenes a l’Afganistan. A la moció Santa Perpètua es declara municipi d'acollida de migrades afganeses, especialment de dones i nenes, i es posa a disposició del Ministeri d'Inclusió Social, Seguretat Social i Migracions, per a col·laborar en allò que sigui necessari i possible per a l’acollida d’aquestes persones al nostre país.

La segona moció, la presenten els grups de SPEC, ERC i PSC per garantir la protecció dels drets humans i el benestar col·lectiu, amb atenció a les persones migrades i racialitzades. L’Ajuntament s'adherirà al decàleg per garantir l’empadronament, que promou la Generalitat de Catalunya, per tal de garantir l'accés als serveis públics a totes les persones.

Per últim, com ja va avançar la formació, CS presenta una moció de condemna del règim dictatorial de Nicolás Maduro i de suport a la democràcia i als drets humans. En la moció, s’insta el Govern d'Espanya a prendre mesures concretes per condemnar "la manca de garanties democràtiques a Veneçuela i a brindar suport al líder opositor Edmundo González, exiliat recentment a Espanya".

El Ple començarà a les 19 h i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online i a través del Facebook de l'Ajuntament de Santa Perpètua i el de l'emissora municipal.

Darrera actualització: 27.09.2024 | 15:03