El Ple Municipal ha aprovat inicialment el Pla Director d’Aigua Regenerada de Santa Perpètua de Mogoda, que suposarà un estalvi del 10% del consum d’aigua potable del municipi.
El cost aproximat del Pla, redactat per l'empresa CASSA, és de 5 milions d'euros. Aquesta nova infraestructura s'ha dissenyat de manera sectoritzada i es desplegarà per sis fases d'actuació amb una longitud total de 23 km. La proposta va comptar amb el vot favorable dels grups municipals d'SPEC, ERC, PSC, PP i CS i l'abstenció de Vox.
El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va afirmar que "estem preparant la nostra ciutat per una revolució hídrica" i va afegir que es tracta d'una nova xarxa d'aigua municipal que proveirà de recursos hídrics alternatius als grans consumidors industrials i consums municipals que "ens permeten tornar a utilitzar l'aigua amb un ús diferents desprès d'haver estat sotmesa a un tractament per fer-la apta". El projecte permetrà estalvi en el consum d'aigua potable, augment de resiliència hídrica, necessitat de garantir la sostenibilitat ambiental del planeta, reduir la petjada de carboni, assegurar la disponibilitat d'aigua localment i la possibilitat de mantenir cabals en escenaris de sequera.
El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica també va recordar que Santa Perpètua ha desenvolupat polítiques que avui la situen millor preparada per als actuals reptes com reduir les emissions de CO2 en més d'un 40%, planificant actuacions que permetin reduir al 55% les emissions l'any 2030; el nou sistema de recollida de residus que s'implantarà properament o el repte d'aconseguir el màxim control i autonomia estratègica tant dels recursos energètics com hidrològics. Hernández també va reclamar que "la Generalitat doti dels recursos financers suficients a l'ACA" per subvencionar aquests tipus d'infraestructures als municipis i va assegurar que l'Ajuntament "farà tota la gestió política per tal d'aprofitar les fonts de finançament d'altres administracions"
El regidor socialista Joan Martínez va destacar que aquest Pla és "una eina estratègica per al nostre municipi" i "permetrà construir una Santa Perpètua més sostenible que pensa en el benestar de les properes generacions i aportarà tant beneficis ambientals com econòmics".
El portaveu de CS, Kevin Romero, va valorar positivament la proposta ja que suposa "un avenç significatiu en la gestió sostenible dels recursos hídrics" per lluitar contra el canvi climàtic.
L’aigua regenerada, principalment, es pretén utilitzar per alimentar els regs de les zones verdes i els grans consumidors industrials del municipi. El Pla ha identificat els 16 subministraments de reg amb major consum, que suposa un cabal d’uns 28.000 m3 anuals. També s’han identificat les empreses amb un consum d'aigua potable superior a 5.000 m3 anuals en les que està permès la utilització d’aigua regenerada i suposa un cabal d’uns 198.000 m3 anuals. La totalitat d’aigua regenerada que es pot aprofitar és 225.000 m3 anuals.
Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el canvi climàtic provocarà una reducció del 22% en la disponibilitat de recursos hídrics a les conques internes de Catalunya el 2050.