L'Ajuntament destinarà 205.000 euros a la redacció del projecte d'un nou edifici de serveis esportius. Aquesta construcció s'ubicarà entre el Pavelló d'Esports i la piscina coberta en terrenys que ocupa l'anterior bar de les piscines municipals i la pista vermella.
El nou equipament disposarà de vestidors nous, gimnàs, sala de fitness i sales dirigides i donarà servei a les persones abonades de la Regidoria d'Esports i a les entitats esportives. El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar en la sessió celebrada el 27 de febrer una modificació de crèdit per accelerar la tramitació de la redacció d'aquest projecte per tal de "començar el més aviat possible amb tot el procés d'aquest projecte de gran envergadura i de molta importància per a Santa Perpètua", segons va expressar el regidor de Serveis Econòmics, Marçal Solà, que va afegir que "millorarà el servei de gimnàs, activitats dirigides i piscina" i "tindrà un efecte directe a totes les persones que utilitzen les instal·lacions ja siguin abonades o clubs".
El regidor socialista Joan Martínez es va mostrar crític amb aquesta modificació de crèdit ja que una partida de 17.500 euros del projecte de la segona fase de la nau de Mogoda Serveis es destinava a aquesta actuació. Martínez va lamentar que el govern local optés per "desviar recursos de projectes pendents a estudis per una obra faraònica" i va afirmar que "no té sentit obrir nous fronts sense garantir que els projectes en marxa s'acabin ". Va recordar que el Pla de sanejament limita la despesa i va demanar una gestió responsable i rigorosa davant el context econòmic.
Solà va afirmar que "estem en vies de sortir de la fatiga financera" i va assegurar que el nou edifici esportiu "no va en detriment del projecte de la SAM, hem trobat solucions per fer els dos projectes" i "un estalvi" en l'actuació de la nau de Mogoda Serveis que destinarà una part a aquest nou projecte.
L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar que aquesta instal·lació "és un compromís adquirit amb les entitats i ciutadania" per atendre les necessitats dels clubs i de les persones usuàries de les activitats esportives. Aquesta modificació de crèdit va comptar amb el vot favorable de SPEC, ERC i Vox; l’abstenció de PP i CS i el vot en contra del PSC.
Una altra modificació de crèdit aprovada pel plenari també contempla 75.000 euros per a tres projectes d’adaptació i mitigació dels efectes d’illa de calor a tres centres educatius: l'Escola Santa Perpètua i les escoles bressol municipal Els Pins i L'Espiga. Aquestes actuacions formen parc del programa de transició ecològica. El projecte disposa de 45.000 euros per al centre educatiu d'Infantil i Primària i de 15.000 euros per cada projecte de les escoles bressol. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables d'SPEC, ERC i Vox; i les abstencions del PSC, PP i CS.
D'altra banda, el Ple va aprovar provisionalment la modificació del Pla Parcial de Les Minetes per al reajustament de límits i les edificacions existents en els àmbits d'equipament privat de la Central Integral de Mercaderies (CIM Vallès). Aquesta modificació permetrà cedir sòl per permetre l'ampliació del vial que ha de connectar amb la carretera B-140 i millorar la connexió de ciclistes i vianants amb Gallecs, segons va exposar el regidor de Territori, Jordi Navarro, que també va explicar que s'amplien els usos admesos en les parcel·les de serveis tot incorporant el cultural, associatiu, oficines, comerços i aparcament.
La sessió va aprovar també la modificació de la composició dels membres de la Comissió Antifrau que estarà formada només per tècnics municipals, la congelació de les indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats i les assignacions dels grups municipals; la modificació de la plantilla de personal, les bases d'execució del pressupost prorrogat de 2025; el Pla Estratègic de Subvencions 2025-2027 i el Pla Pressupostari a mitjà termini del període 2026-2028.
Durant precs i preguntes es va parlar sobre el nou model de residus, el repartiment de les targetes i l'actuació que s'ha fet a la cruïlla de l' avinguda de Barcelona amb el carrer de Vidal i Barraquer.
La ciutadania va formular dues preguntes. La primera sobre la sentencia del TSJC que anul·la l'acord de la Relació de Llocs de Treball (RLT), a càrrec d'Albert Garcia i, la segona, els motius per què l'Ajuntament no ha encarregat una auditoria de la la gestió econòmica municipal a una empresa externa, que va formular Enric Comte.
Sobre la RLT, el regidor de Serveis Econòmics, Marçal Solà, va indicar que es revisarà la RTL per respondre a la legalitat vigent i s'adoptaran les mesures necessàries per corregir els problemes i les discrepàncies identificades a la sentència. Sobre l'auditoria externa, l'alcaldessa va indicar que en aquest moment no considera necessari realitzar aquest encàrrec ja que hi ha suficients instruments de fiscalització i va recordar que l'Ajuntament, en altres ocasions, ha encarregat auditories externes com va ser el cost de les obres de rehabilitació del Vapor.
La Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, proposa intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació, l’empoderament i l'educació en la igualtat d'oportunitats. També incorporar la perspectiva de gènere en tota l'activitat local i establir una coordinació adequada entre les diverses àrees dels governs locals.
La Declaració també proposa continuar treballant amb les empreses del municipi per promoure l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de dones als càrrecs de decisió i l’adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. També continuar treballant per la prevenció de qualsevol tipus de discriminació cap a les dones i de l'assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol espai.
L'Ajuntament reafirma el compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació i violència, posant en marxa totes les eines i protocols existents. La corporació se suma i convida a tota la ciutadania a participar en els actes organitzats amb motiu del 8M, així com aquelles accions i iniciatives que reivindiquin la igualtat i contra la violència vers les dones.
La Declaració recorda que el 8 de març és una jornada d’homenatge als moviments feministes i un recordatori de la lluita pels drets de les dones i afegeix que "és una data per denunciar les discriminacions estructurals que encara patim les dones només pel fet de ser-ho". També posa de relleu la importància de les polítiques feministes municipals com a eina fonamental per transformar la realitat i construir una societat on totes les ciutadanes i tots els ciutadans tinguin igualtat d’oportunitats, des del seu naixement.
Després de la lectura de la Declaració del 8 M i tal com es fa des de gener de 2024, la Corporació va guardar un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista. Durant aquest any han estat assassinades onze dones.
El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua, a través d'una moció, reclama inversions urgents en infraestructures ferroviàries per oferir una alternativa competitiva al transport de persones i mercaderies davant el col·lapse de l’autopista AP-7. La Corporació insta a l’Estat i la Generalitat de Catalunya a estudiar el projecte i la inversió per enllaçar les línies R3 (Vic-L'Hospitalet) i R8 (Granollers-Martorell) a Santa Perpètua i generar una estació d’intercanvi entre les dues línies ferroviàries en el marc de l’Estudi Informatiu, avui en redacció, i el corresponent projecte constructiu del desdoblament de la R3. També demana millorar el servei de la línia R8 ampliant la franja horària del servei i les freqüències de pas.
El Ple també exigeix que l'Estat i la Generalitat executin les inversions compromeses a l’Orbital Ferroviària en el termini més curt possible en el marc del Pla Específic de Mobilitat dels vallesos així com les estacions d’intercanvi situades sobre el traçat ferroviari de la línia R8 de rodalies per connectar amb Ferrocarrils de la Generalitat i la R4.
Altres propostes que reclama la moció és la implementació d'un servei ferroviari de mitja distància que connectaria Girona, Granollers, Mollet, Santa Perpètua, Cerdanyola UAB, Vilafranca del Penedès, Tarragona i Reus. Aquesta línia R80 és una proposta de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic. El ple també demana la implementació d'un servei que connecti els vallesos amb el Baix Llobregat, perllongant la línia R7 o la R1.
La Corporació també reclama a l'Estat dur a terme la inversió necessària per a fer possible que la Generalitat de Catalunya posi en servei la Línia Orbital Ferroviària R9 entre Vilanova, Vilafranca, Martorell, Terrassa, Sabadell, Granollers i Mataró, executant de forma prioritària i posant en servei el tram entre Terrassa, Sabadell i Granollers, que passaria per Santa Perpètua. També insta a les administracions competents a la creació d'aparcaments en les estacions de la R8.
Entre d'altres mesures també es demana un sistema de pagament per ús de les infraestructures viàries tipus vinyeta i prioritzar les infraestructures necessàries pel funcionament de l’eix Mediterrani de transport de mercaderies per ferrocarril. La moció va ser aprovada amb els vots favorables d'SPEC, ERC, PSC i CS mentre que PP i Vox es van abstenir.