El Ple ha aprovat una partida pressupostària per a l'adequació del local on s'instal·laran les oficines d'habitatge i d'atenció ciutadana.
La Corporació Municipal ha aprovat en la sessió de setembre un expedient de modificació de crèdit per valor de 555.511,15 euros que es destinen a les obres per ubicar l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i l’Oficina Local d’Habitatge (OHL) al local del Mercat Municipal on abans hi havia un supermercat. Si es compleixen les previsions, aquest equipament podria estar operatiu al maig de 2024, segons va anunciar el govern en el Ple.
La modificació de crèdit també afecta a millores informàtiques, el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i a fer front la factura d’electricitat. Precisament la incorporació de capital per a la partida de la factura d’electricitat va ser un punt de debat al Ple. El regidor del PSC Joan Martínez va justificar el vot en contra perquè el càlcul no s’havia fet bé des de l’inici ja que "en el darrer exercici l'Ajuntament ha reduït el seu consum elèctric i ha produït electricitat, i l'argumentació de l'increment del preu no és real perquè s’ha reduït a la meitat". El tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Organització i Serveis generals, Adelino Macías, va respondre que "els pressupostos són elements vius. Si el que no hem encertat són en els consums i tot el que ens ha de dir és que no hem encertat en els consums, gràcies". La modificació de crèdits va ser aprovada amb els vots a favor dels grups municipals d’SPEC i ERC, el vot en contra del PSC i l’abstenció de PP, Vox i Cs.
D’altra banda, l'Ajuntament de Santa Perpètua recuperarà la les competències en matèria d’inspecció de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) a partir de l'1 de gener de 2024. Aquest punt que va ser aprovat per tots els grups municipals a excepció del PP que es va abstenir.
Al Ple es va donar compte de dues aprovacions definitives, la del Pla especial urbanístic per a la definició dels usos del Castell de Can Taió, propietat de la Generalitat, i la del Pla de Millora Urbana de la illa compresa entres els carrers de Balmes, Lluís Millet i Pau Claris i l'avinguda de Barcelona. El regidor d’Urbanisme, Jordi Navarro, va explicar que aquesta és una illa que forma part de l’eix cívic del carrer de Pau Claris, que és un connector urbà, i que el pla elaborat per als serveis municipals modifica els volums edificables, fent que les plantes baixes es dediquin a usos comercials i es fa recular les plantes pis, per mantenir aquesta característica d’eix cívic.
Pel que fa als usos del Castell de Can Taió, el Pla determina quatre usos dominants: educatiu, sanitari-assistencial, agrícola i ramader i d’oficines i serveis i inclou altres usos compatibles com són els esportius, de lleure i comercial per a productes de jardineria i agraris i el residencial d’acollida. Ara es reconeix el Castell de Can Taió com a edificació de gran volum que pot ser objecte de gestió compartimentada. El Castell de Can Taió està inclòs al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic del municipi. L’edifici acull dues activitats gestionades per la Fundació GSIS i per Iniciatives Solidàries.
El Ple ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l'àmbit esportiu. L'Ajuntament a més de felicitar públicament a les jugadores de la Selecció espanyola de Futbol que van proclamar-se campiones en el Mundial de Futbol de 2023, reprova i condemna les actituds i declaracions masclistes i vexatòries de l’expresident de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i exigeix que es depurin totes les responsabilitats dins de la RFEF més enllà de la inhabilitació del president. També dona suport a les propostes sindicals respecte el salari mínim que cal aplicar "perquè les futbolistes del nostre país tinguin uns sous dignes a l'alçada del seu talent".
La regidora d’Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, va ser l’encarregada de proposar l’aprovació d’aquesta moció subratllant tot el que estan fent les jugadores de la selecció espanyola de futbol a nivell social i en la lluita feminista ja que les agressions masclistes continuen produint-se. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha reiterat el seu compromís de suport a l’esport femení i en la lluita per la igualtat en el món de l’esport. De fet, la moció proclama que continuarà "treballant i ampliant les mesures necessàries per eliminar la presència de masclisme, sexisme, racisme o homofòbia en l’esport de la nostra ciutat de forma coordinada amb totes les entitats esportives de la ciutat". Un altre objectiu municipal també és la promoció de l’esport femení i de l’esport no segregat potenciant l’ús de les instal·lacions municipals per part de les dones "mitjançant la priorització d’horaris i la distribució equitativa d’espais per a les activitats més feminitzades". La regidora d’Igualtat i Drets Civils va asseverar que l’Ajuntament de Santa Perpètua s’uneix al crit de les jugadores: "Se Acabó".