La Regidoria de Medi Ambient ha iniciat una campanya adreçada a uns 130 establiments comercials del municipi, especialment a bars i restaurants, amb l’objectiu de millorar la gestió comercial dels residus i d’atorgar uns distintius de bons gestors a aquells establiments que reciclin de manera correcta. L’empresa de serveis ambientals Ambiens durà a terme la campanya, que està subvencionada per la concessionària del servei de recollida de rebuig i orgànica, CLD. “Personal degudament identificat visitarà els comerços per informar-los sobre el procés de separació dels residus, valorar si s’està duent a terme correctament i poder plantejar tots els dubtes i suggeriments necessaris”, ha explicat la Regidora de Medi Ambient, Neus Garcia. Després d’aquesta primera visita, aquells establiments que realitzin correctament el reciclatge se’ls hi facilitarà un adhesiu acreditatiu amb el text Aquest establiment gestiona correctament els residus.
“Com a grans productors de matèria orgànica, especialment, la importància que bars i restaurants reciclin és fonamental perquè és una fracció que genera molt volum i molt pesada i és molt productiva per, per exemple, realitzar adobs per als camps i les plantes”, ha explicat Neus Garcia, que ha afegit que el fet de donar-los una acreditació pretén que “els establiments també sentin que reciclar és un benefici per a ells i per als clients que crec que reconeixeran l’esforç que realitzen i el seu compromís”. Les primeres visites es duran a terme abans de les festes de Nadal, segons ha explicat la regidora. En el cas d’aquells establiments que no realitzin correctament el reciclatge, se’ls hi proposaran unes mesures correctores, que es revisaran en una segona visita. Si en aquest cas, s’han solucionat, també se’ls hi facilitarà l’acreditació.