L’Ajuntament ultima les al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès i convoca una trobada telemàtica aquest dimecres per tractar les aportacions al document

Dimarts, 21 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Santa Perpètua està treballant el document d’al·legacions al Pla específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), que es poden presentar fins al 3 d’agost. El document inclou 77 accions a les dues comarques vallesanes orientades a millorar la qualitat, connectivitat i l’equilibri territorial del sistema, augmentar l’ús del transport públic, reduir la congestió viària i incorporar noves tecnologies en la gestió. Les mesures s’executaran fins al 2026 i disposen d’un pressupost de 2.500 milions d’euros.

L’Ajuntament havia convocat per al 22 de juliol un acte d'audiència pública al Centre Cívic El Vapor per compartir amb entitats i ciutadania les al·legacions municipals, però les darreres dades de l'evolució de la Covid-19 al municipi que apunten un increment preocupant dels casos positius de coronavirus la darrera setmana han comportat que el Consistori hagi replantejat aquesta activitat i aquelles que suposin una concentració de més de 10 persones. Així, aquest dimecres 22 de juliol a les 18 hores tindrà lloc una sessió telemàtica a través de la plataforma Teams. L'Ajuntament ha enviat l'enllaç ha enviat l'enllaç a les entitats i altres persones del municipi que han participat en el procés. Qualsevol altre persona que vulgui assistir a la sessió ha de sol·licitar l'enllaç per correu electrònic a l'adreça alcaldia@staperpetua.cat abans de les 14 hores de demà dimecres. A més, per a aquelles persones que no puguin connectar-se, la sessió es gravarà i es podrà visualitzar a partir de l'endemà, dijous 23 de juliol, al canal de youtube de l'Ajuntament i es podran transmetre observacions i aportacions per correu electrònic a l'adreça alcaldia@staperpetua.cat fins al divendres 24 de juliol.

Com a propostes específiques relacionades amb el nostre municipi, amb l’objectiu de resoldre la saturació del sistema viari de la B140 i l’AP7, l’Ajuntament proposa l’estudi de la Ronda Sud de Sabadell, la remodelació dels accessos 18 i 19 de l’autopista i millores a la B140 com ara la construcció d’una rotonda a dos nivells a Can Sabau, la duplicació a dos carrils, la creació d’un camí de vianants segregat i d’un camí ciclable amb accés als polígons, la seguretat de les parades de bus i la protecció de l’espai natural a l’entorn de Santiga i la seva accessibilitat a peu.

Pel que fa a la xarxa ferroviària, el Consistori sol·licita la creació d’intercanviadors de la línia R8, la creació d’un bypass entre les línies R3 i R8 i un intercanviador al municipi en la futura estació de la R8 i l’impuls de la intermodalitat bus-bici-ferrocarril d’aquesta nova estació.

L’Ajuntament també inclourà la petició de reordenació del sistema viari de la C17 i la C33 per evitar l’increment del trànsit amb la futura terminal intermodal de mercaderies del Vallès, que anirà a l’estació de la Llagosta, i la realització d’un accés d’ample internacional en aquesta terminal i a la planta d’Alstom.

El Consistori perpetuenc considera necessària una priorització entre les 77 actuacions del PEMV; proposa la creació de la figura d’un comissionat, per realitzar l’impuls i el seguiment de les actuacions; la creació d’una APP d’informació sobre el transport públic al Vallès; i l’estudi d’un sistema tarifari per a la mobilitat interior entre ambdues comarques. També, i a causa de la situació derivada de l’emergència sanitària, creu que cal posar un major èmfasi en aspectes com la mobilitat no motoritzada i les zones lliures de circulació, tenint especialment en compte les persones més vulnerables.

En relació a la lluita contra el canvi climàtic, l’impacte de les emissions i els riscos ambientals, el Consistori sol·licita l’establiment de la limitació i la regulació de la velocitat variable a l’AP7 i a les autovies, i la realització de barreres sòniques, preferentment vegetals, en les infraestructures viàries d’alta capacitat, com l’autopista, i ferroviàries, en relació a la R8. També es demana que s’incloguin mesures concretes per a la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport interurbà i la creació d’una xarxa d’estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Alhora, l’Ajuntament demana la inclusió de més mesures per garantir una reducció de les diferències en la quota modal del transport públic interna al Vallès i amb Barcelona.

Més informació del PEMV al web https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Pla-de-Mobilitat-del-Valles-a-informacio-publica

Darrera actualització: 17.02.2021 | 19:21