L'Ajuntament de Santa Perpètua va rebre el dimecres 12 de març el segell distintiu del 0,7% que ha atorgat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Una vintena de municipis van rebre aquesta distinció en el marc de la Nit del Fons, que es va celebrar per primera vegada.
D'aquesta manera, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament volia premiar als ajuntaments que dediquen un 0,7% del seu pressupost municipal a cooperació i al mateix temps encoratjar a altres administracions públiques a dedicar, com a mínim, aquest 0,7% per millorar la qualitat de vida de la població mundial.
A l'acte van assistir més de 300 persones entre les quals hi havia representants de les dues ONGD locals SPSolidària i Asperpol, convidades per haver participat en projectes amb el Fons Català.
Durant l’esdeveniment, es va fer entrega dels Premis de la Nit del Fons, creats per reconèixer i fer visible el treball d’entitats, organitzacions i projectes que representen exemples inspiradors en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació municipalista. Es va atorgar un guardó a la trajectòria internacional, que va ser per a Pallassos sense Fronteres; a la trajectòria nacional per a La Garriga Societat Civil i el projecte de Creació i governança feminista d'una xarxa agrícola d'horts comunitaris a Senegal va rebre el premi a un projecte emblemàtic.
Aquesta primera edició de La Nit del Fons ha posat el focus en el moviment de pau com a eix central sota el lema 'Compromís local per un futur de pau i justícia'. La Nit del Fons ha volgut ser el tret de sortida d’una campanya impulsada pel Fons Català i els seus municipis socis per reforçar el paper del municipalisme en la promoció de la pau. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Fòrum Català per la Pau (2024-2025), que servirà com a espai mobilitzador i d’intercanvi d’experiències entre governs locals i entitats de cooperació, reforçant la construcció de pau des del territori.
Coincidint amb aquest esdeveniment, el 12 de març es va aprovar al Ple del Parlament de Catalunya la reforma de l’actual Llei de Foment de la Pau, un pas determinant per enfortir el compromís institucional i tornar a posar la cultura de pau al centre de les polítiques públiques.
El regidor de Cooperació i Drets Humans, Sergi Hernández, ha destacat que l'Ajuntament de Santa Perpètua ha estat un dels vint consistoris que va rebre el segell distintiu del 0,7%. Hernández considera que "mantenir i reivindicar la cooperació internacional en un context d'inestabilitat geopolítica global és el paradigma de la democràcia" i dels drets humans.
Santa Perpètua és un dels ajuntaments fundadors del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que arriba gairebé als 40 anys. El regidor de Cooperació i Drets Humans ha insistit en el gran paper del món local en la cooperació internacional i espera que aquests guardons lliurats als ajuntaments serveixin per encoratjar altres administracions públiques per destinar recursos a la cooperació internacional i "promoure les garanties democràtiques de la ciutadania de tot el món".