L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d’Educació, Pere García, han lliurat aquest migdia les acreditacions als projectes de diversificació curricular Orienta’t i Supera’t de l’alumnat de quart i tercer d’ESO de l’Institut Estela Ibèrica.
Un total d’11 alumnes de tercer d’ESO han pres part al projecte Supera’t realitzant pràctiques a centres escolars del municipi, al Restaurant Granja Soldevila, al Centre Cívic Can Folguera i al Servei de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua.
Pel que fa al projecte Orienta’t, hi han participat un total de 13 alumnes de quart d’ESO realitzant tallers de videoblog, cuina i hípica. Aquests tallers tenen com a finalitat l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits a l’aula per tal que esdevinguin un element motivador per a ells. L’Ajuntament facilita un espai on aquests alumnes puguin fer un aprenentatge pre-laboral, i treballar el currículum escolar en un entorn diferent posant a l’abast del professorat recursos educatius específics.
Aquests programes municipals tenen per objectiu oferir un suport educatiu per donar resposta a les necessitats de l’alumnat amb una atenció individualitzada que afavoreixi la seva integració escolar i assoleixin les capacitats i les competències bàsiques per acreditar l’Educació Secundària Obligatòria.
A l’acte de reconeixement han assistit també l’alumnat participant; el professorat implicat en els projectes; la directora de l’Institut Estela Ibèrica, Mercedes Donaire i l’inspectora d’Educació de Serveis Territorials al Vallès Occidental, Àngela Sánchez i Juny.
L’alumnat ha pogut explicar els assistents de què els ha servit la seva participació als programes expressant haver pogut millorar la relació de confiança amb els tutors o aprendre d’una manera més calmada tot experimentant un canvi important.
L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha felicitat els joves per la seva participació i acreditació als programes i els ha animat a continuar formant-se per poder optar el dia de demà a un futur laborar digne. Garcia ha expressat que "el Supera’t i l’Orienta’t torna a inserir als joves en el món educatiu i ho fan de manera motivada, se’ls ha d’aplaudir l’esforç fet i els seus resultats".
La tutora del programa Supera’t, Loli Martín, ha expressat que el programa millora "les habilitats socials de l’alumnat, l’autoestima i facilita que puguin aprovar i obtenir el seu títol". Martín ha detallat que els participants "valoren molt positivament formar-ne part perquè veuen que poden fer moltes coses i veuen que les persones que fan les pràctiques amb ells els tracten com un més". Per la seva part, el tutor del programa Orienta’t, Aleix Herrero, ha detallat que "és un projecte per l’alumnat que dissenya un entorn més pràctic on poden desenvolupar les capacitats que tenen però que potser en una aula ordinària els hi costa més". Herrero ha expressat que "aquest any amb els tallers fets l’alumnat ho ha aprofitat molt i ha après molts valors que els servirà en posteriors etapes educatives".
El regidor d’Educació, Pere Garcia, ha expressat que aquests projectes són molt importants perquè "aconseguim que l’alumnat s’interessi per continuar la seva formació acadèmica i aquest és el valor que volem i esperem que es faci més gran".