El Ple de novembre, celebrat el 28 de novembre, es va iniciar amb una declaració institucional on es reafirma el compromís municipal amb el feminisme, amb la lluita contra la violència masclista i amb la igualtat efectiva entre dones i homes.
La declaració sobre el 25N assenyala que "només una societat en la qual les dones no sofreixin violència per ser dones pot ser considerada completament lliure". La declaració institucional va estar subscrita per tots els grups municipals a excepció de Vox.
L’Ajuntament de Santa Perpètua continuarà treballant en la prevenció contra les violències masclistes i contra la desigualtat amb "una política prioritària i transversal que arribi de forma clara a tota la seva ciutadania". La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils continuarà desenvolupant estratègies de prevenció i accions contra la violència masclista des de l’àmbit educatiu, cultural, festiu, laboral, associatiu, sanitari i d'assistència social, dins les competències municipals i continuarà aplicant com a criteri transversal en qualsevol altre activitat municipal. En aquesta línia, des del mes de gener d'enguany, cada inici de Ple es guarda un minut de silenci a les dones, nenes i nens que han estat assassinades durant aquell mes per part d’homes que "fins al moment s'han sentit amb dret a controlar i decidir sobre les seves vides fins al punt d’assassinar-les". Aquest 28 de novembre es va guardar un minut de silenci per totes les que ens han deixat aquest any. La declaració desitja que "hi hagi algun mes, on aquest minut de silenci, no s’hagi de fer". En 2024, fins al 28 de novembre s’han comptabilitzat a l'Estat Espanyol 84 víctimes per violència masclista, 20 d’aquestes han estat produïdes a Catalunya, sis víctimes més que l’any passat al nostre territori. La declaració institucional assenyala que "aquestes dades són molt preocupants i urgents i no ens podem permetre parlar d’igualtat en una societat que manté una estructura que perpètua i reprodueix la violència".
La gestió econòmica i el cessament del segon tinent d'alcaldia Adelino Macías va centrar bona part del debat del Ple del mes de novembre. Durant la sessió es va modificar la composició del Grup Municipal d'SPEC i la composició d'òrgans col·legiats i de representació a ens supramunicipals. També es va revocar la dedicació d'Adelino Macías, que ara ha passat a ser regidor no adscrit. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va anunciar que el pressupost de 2025 s'aprovarà al gener amb la intenció de parlar de la proposta amb els grups de l'oposició. Va defensar que "sempre ens hem caracteritzat per fer una política econòmica rigorosa" però ara "estem en un moment difícil" i "cal posar remei, redreçar algunes polítiques i prendre decisions de manera consensuada". També va anunciar que l'Ajuntament posarà en marxa un Pla de Sanejament per redreçar la situació econòmica com fan molts consistoris.
El portaveu socialista, Pere García, va mostrar la seva preocupació per la "dimissió sobtada" d'Adelino i la "delicada situació econòmica de l'Ajuntament", una situació que el grup del PSC ha alertat "reiteradament" en els plens municipals a causa de la "poca rigorositat". També va preguntar sobre les mesures que pensa adoptar el govern per garantir la viabilitat econòmica de l'Ajuntament.
El portaveu de CS, Kevin Romero, sobre el cessament d'Adelino Macías va manifestar que les explicacions del govern han estat "insuficients" i que genera "més dubtes que certeses". Va recordar que la seva formació ja va alertar de que els pressupostos eren "ficticis i amb números irreals". També va mostrar la seva preocupació per si la situació econòmica de l'Ajuntament podria posar en perill els serveis municipals que necessita la ciutadania.
A la finalització del Ple, en el marc del Reglament de Participació Ciutadana, Mercè Humet va formular una pregunta relacionada amb la gestió econòmica de l'Ajuntament i a la manca de transparència dels informes trimestrals d'intervenció d'aquest 2024 que encara no estaven publicats.
D'altra banda, el Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat la modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació per a la regulació del canvi d'ús de local a habitatge en edificacions existent. Això comporta una moratòria per la concessió de llicències de canvi d’ús de comercial a residencial en les plantes baixes dels eixos cívics de Santa Perpètua. El regidor de Territori, Jordi Navarro, va anunciar que durant un any, prorrogable, queden suspesos els tràmits de llicències urbanístiques de canvi d’ús per a la transformació de locals comercials en habitatge a la ciutat. Durant aquest període es redactarà la nova figura de planejament que valorarà les conseqüències del canvi d'usos en plantes baixes i les seves compatibilitats i desenvoluparà la normativa a aplicar a Santa Perpètua.
El Ple també va aprovar la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) en relació al temps d'intervenció dels regidors i regidores de la Corporació i la modificació del Reglament de Participació Ciutadana. En aquest sentit es proposa ampliar el temps de resposta per part dels regidors i regidores ponents del punt tractat objecte de debat, i ampliar-ho dels dos minuts actuals a cinc minuts. També es proposa modificar el temps d’intervenció directa de la ciutadania en el torn de precs i preguntes, ampliant els temps d’intervenció del minut actual a tres minuts.
La Corporació va aprovar també la darrera modificació de crèdit d'aquest any per finalitzar amb normalitat l’actual exercici econòmic.
El Ple ha aprovat una moció de suport a la “Declaració de Prada” i a les accions que s’hi proposen per revertir la situació de vulnerabilitat que pateix la llengua catalana. La proposta insta el Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya a aplicar amb fermesa la defensa dels drets lingüístics dels ciutadans, la protecció del català en l’àmbit digital, la promoció del català en l’educació i l’ús habitual de la llengua, entre d'altres mesures. La moció va comptar amb el suport d'SPEC, ERC i PSC, la abstenció del PP i el vot contrari de Vox i CS.
D'altra banda, a proposta de les entitats del Consell de Cooperació i Solidaritat Internacional de Santa Perpètua, la Corporació va aprovar la moció Per la pau, aturem la guerra a Gaza i el Líban, no a l’escalada bèl·lica al Pròxim Orient. La proposta demana l’alliberament de totes les persones segrestades per part de Hamàs i l’obertura de corredors humanitaris per tal que pugui arribar l’ajuda a les persones que ho necessiten, entre d'altres. La moció també sol·licita que l’Ajuntament de Santa Perpètua hissi la bandera Palestina al balcó de l’edifici consistorial com a acte simbòlic de solidaritat amb el poble palestí en el Dia Internacional de Solidaritat. La proposta va comptar amb el suport d'SPEC, ERC i PSC mentre que PP, Vox i CS van votar en contra.
Per últim, la Corporació ha aprovat una moció per a uns pobles i ciutats segurs i cohesionats que reitera la importància del reforç de les polítiques de seguretat, en la garantia dels drets, les llibertats i la convivència. La proposta denuncia la situació d’empitjorament de la seguretat a Catalunya i assenyala la multireincidència delictiva com un dels elements que erosionen amb més contundència la percepció de seguretat de la ciutadania i contribueix a generar més sensació d’impunitat respecte dels delinqüents. La moció va comptar amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals a excepció de Vox, que es va abstenir.