L’Ajuntament presenta el projecte Sociocultural SPM

Dimecres, 12 de maig de 2021

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda presenta el projecte Sociocultural SPM que inclou tota l’activitat de la Xarxa de Centres Cívic Municipals i l’Escola Municipal de les Arts (EMA) per al curs 2021-2022. Aquesta proposta es presenta en una campanya que serveix de preàmbul per a les preinscripcions que seran del 17 al 28 de maig. “Sociocultural SPM representa i identifica un projecte que aglutina les fortaleses de dues apostes de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda” així es defineix aquest projecte al llibret on es recullen totes les propostes que podrà fer la ciutadania el proper curs i que es distribuirà als equipaments i a les motxilles de tots els infants del municipi. Aquest document es pot consultar també en format PDF en l'espai creat en aquest web municipal. Segons la Regidoria de Cultura, un dels principals objectius d’agrupar l’oferta dels centres cívics i l’EMA és que la ciutadania conegui tota l’activitat sociocultural que pot desenvolupar al municipi. D’aquesta manera s’unifica també els tràmit de preinscripció. Es podrà realitzar online en aquest mateix web o de manera presencial als centres cívics i a la Granja. La ciutadania que opti per aquesta segona opció haurà de demanar cita prèvia trucant a qualsevol centre cívic o a la Granja.

Inclou moltes propostes noves i activitats que es mantenen

Sociocultural SPM inclou més d’un centenar de propostes distribuïdes en dotze àmbits (laboratoris; escèniques: música, dansa i teatre; visuals; audiovisuals; alimentació, cuina i gastronomia; informàtica i internet; feminismes; llengües; cos i ment; eines pel benestar; artesania i espais oberts de relació). Entre aquesta oferta la ciutadania podrà triar activitats per fer durant tot el curs i també propostes d’un o pocs dies. A més, les activitats s’adrecen a totes les edats, des de nadons fins a les persones grans i es podran desenvolupar a una desena d’espais del municipi (els sis centres cívics, la Granja, CAM Bernades o la Torre del rector en són alguns). A les activitats que ja estan consolidades (com les agrupacions instrumentals, el ioga, la gimnàstica per a la gent gran, la dansa o el teatre) s’afegeixen per al curs 2021-2022 una vintena de novetats. Un espai de relació de macramé, cursets de coaching o PNL, Jumping fitness, una sèrie de col·loquis sobre feminismes, una sessió de cuina japonesa o una altra de vídeo i foto per a la didàctica online adreçada al professorat de Primària Secundària o un laboratori per a Gent Gran, són algunes d’aquestes activitats que s’incoporen a l’oferta.

“Escolliu el camí que escolliu, estareu formant part d’aquesta gran comunitat”. Aquesta frase resumeix una altra de les apostes de Sociocultural SPM que, segons Cultura, vol ser també una “comunitat multidisciplinar que facilita nous espais de participació i cocreació”. També prenen protagonisme en la filosofia d’aquest projecte termes com equitat, diversitat i pluralitat. En aquest sentit, l’oferta també reflecteix el Comunart, que es desplega per tots els centres educatius públics del municipi amb l’objectiu de democratitzar la pràctica artística. La filosofia de Sociocultural SPM es pot veure en aquest vídeo promocional.

El paper de les entitats

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que “Sociocultural SPM vol posar també en valor el paper de les entitats del municipi i la gran tasca de dinamització i cohesió social que desenvolupen al municipi”. És per aquest motiu que Sociocultural SPM és també altaveu de tot el que realitzen les associacions i que des de l’Ajuntament seguirà donant-los suport en tot el que necessitin.

Nou compte d’Instagram

Les novetats del projecte es podran seguir al nou compte d’Instagram @socioculturalspm, creat per ser altaveu i espai de relació amb la comunitat del projecte. També s’oferirà informació als Facebooks de la Xarxa de centres cívics i de l’EMA .

Darrera actualització: 9.02.2022 | 17:48