La vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Candela López, i la diputada adjunta de Cultura, Aïda Llauradó, han pogut conèixer aquest dimecres 10 de gener de primera mà i acompanyades d'una delegació municipal el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l'Escola Municipal de les Arts (EMA) i la nova programació cultural d'Efímera, que s'iniciarà el 19 de gener.
Acompanyades per una delegació del govern municipal encapçalada per l’alcaldessa, Isabel Garcia, s'han reunit a la Sala Telers, a l’edifici de la fàbrica d’El Vapor on també han tractat diferents temes com el desenvolupament de l'Agenda 2030, el procés d'elaboració del Pla d'Actuació Municipal (PAM) i el nou Pla d'Inversions Municipals 2024. L'Ajuntament ha demanat el suport de la Diputació per tirar endavant alguns dels projectes que contemplen aquests plans. Durant la trobada, el Consistori també ha presentat l’experiència dels Podcast SPM, un retrat sonor de la nostra ciutat! sobre la història de Santa Perpètua i del Museu elaborats per l’alumnat dels instituts de secundària de la ciutat en el marc del servei comunitari impulsat per les àrees d’Educació, Cultura i Comunicació amb el suport del CREM.
La delegació de la Diputació i de l'Ajuntament guiades per la directora del MTIV, Núria Traveset, també han tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions del Museu que, aquest any compleix el seu primer aniversari després de la seva inauguració al març de 2023. La Diputació de Barcelona hi va col·laborar amb 880.000 euros.
Durant la seva intervenció la vicepresidenta Candela López ha afirmat que “estem molt satisfetes de comprovar sobre el terreny l’èxit de l’oferta cultural de Santa Perpètua de Mogoda arran de les actuacions portades a terme en l’últim any en el municipi amb el suport de la Diputació" i ha afegit que l'organisme provincial col·labora amb Efímera i ho va fer amb la posada en marxa del MTIV, actuacions que "són una bona mostra de l’aposta decidida pel foment de la cultura per part de la Diputació. I són un estímul per continuar desplegant més i millors polítiques de suport a la xarxa cultural municipal al llarg dels pròxims anys”. També ha explicat que uns dels objectius del govern de la Diputació de Barcelona "és conèixer la realitat dels municipis de la demarcació, les seves problemàtiques, els grans projectes i els reptes que tenen" i ha destacat que des de Santa Perpètua "s'impulsen projectes innovadors en l'àmbit cultural" i que "són referents" com l'Escola Municipal de les Arts.
De la seva banda, l’alcaldessa Isabel Garcia ha agraït “la bona sintonia i l’esperit de col·laboració permanent entre la Diputació de Barcelona en moltes matèries, però especialment pel que fa a la política cultural. A més, la trobada d’avui ha servit per posar sobre la taula altres àmbits de col·laboració futura en el terreny dels recursos tècnics de l’Agenda 2030, amb la que nosaltres ens hi sentim molt compromeses”.
L'alcaldessa ha destacat el treball que s'ha fet al MTIV "que ha recuperat el patrimoni cultural, arquitectònic i arqueològic així com la història de la nostra ciutat" i ha afegit que "teníem molt clar que el MTIV havia de ser l'eix vertebrador per omplir d'oportunitats culturals Santa Perpètua". Per últim ha agraït a la ciutadania la seva participació en la programació i a les entitats culturals locals la seva implicació "per posar en valor el patrimoni històric i cultural que sens dubte ha enriquit el projecte amb les seves aportacions".
El MTIV forma part del projecte turístic industrial Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, un projecte que ha comptat amb una subvenció d’1.361.560,64 euros de la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). El MTIV també ha rebut ajuts de la Diputació de Barcelona per un import total de 880.780,32 euros.