L'Ajuntament de Santa Perpètua ha convocat per a aquest dijous 19 de maig un taller participatiu amb les entitats del municipi per tal que les persones representants del moviment associatiu de la població puguin fer les seves aportacions al Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). La sessió tindrà lloc entre les 19.30 i les 21 hores al Centre Cívic El Vapor. La jornada s'estructurarà en dues parts, una primera de mitja hora de presentació del PEC i de les principals conclusions de la diagnosi inicial del Projecte; i una segona, de debat en grups i conjunt per posar en comú les conclusions treballades. El regidor d’Educació, Antonio Egea, ha insistit en la voluntat del PEC d’obrir el debat sobre el projecte i implicar tota la ciutadania i ha detallat la importància del paper educatiu que exerceixen les entitats i associacions del nostre municipi. “A Santa Pèrpetua, tothom educa i comptem i desitgem la participació de tothom”, ha afegit el regidor.
Les següents sessions participatives tindran lloc els dies 26 de maig i 2 de juny. La primera, que tindrà lloc a La Promotora, espera la participació d’una seixantena de delegats i representants dels consells escolars de centres d’Educació Secundària. Pel que fa a la sessió del 2 de juny, Educació ha convidat una cinquantena d’infants i joves representants del Consell Infantil Municipal actual i des de l’any 2010 i als dos representants perpetuencs al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).
Les aportacions recollides a aquests tallers participatius, i als que ja s'han celebrat amb als professionals del món educatiu i de les AMPA i amb el teixit empresarial, s'inclouran al mapa de visions del PEC, que treballarà el Grup Impulsor del PEC, juntament amb les propostes sorgides a la jornada participativa del 12 de març i que es presentaran al Primer Fòrum Educatiu Local, que tindrà lloc el 2 de juliol. El Fòrum serà un nou espai de debat obert novament a tota la ciutadania, on es presentaran i validaran les línies estratègiques del PEC, es prioritzaran les propostes d’actuació i es crearan els grups de treball per portar-les a terme durant el curs vinent.
El PEC és una eina que ha de permetre al conjunt de la ciutadania i a l’administració participar en la definició de les polítiques educatives locals, contribuint a la construcció d’un model de ciutat on l’educació és clau. El projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.