L'Ajuntament endega la diagnosi per redactar el Pla Local d'Infà ncia i Adolescència (PLIA)
La Regidoria d’Infància i Adolescència demana a les famílies amb infants que responguin l'enquesta que s'ha enviat a través dels centres educatius i que es pot trobar també al web. Aquest qüestionari servirà per fer la diagnosi del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA). L'últim dia per contestar s'ha ampliat fins al 15 de març.
La Regidoria d’Infància i Adolescència està realitzant la diagnosi de la infància i l’adolescència de Santa Perpètua en el marc del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA). El Pla ha d’ajudar a conèixer quina és la situació de la infància i adolescència de la ciutat i a decidir quines accions cal fer perquè Santa Perpètua sigui una “Ciutat Amiga” dels infants i adolescents, seguint les pautes d’UNICEF. El document es troba en la primera fase d’explotació i generació de dades.
La regidora d’Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha expressat que “l’objectiu és disposar de totes les dades per poder donar resposta a les necessitats de la infància i l’adolescència en tots els àmbits que tenen dret a ser escoltats i ser partícips”. És en aquest punt inicial que l’Ajuntament ha elaborat una enquesta per tal que les famílies amb infants des d‘escola bressol fins a 4t ESO la contestin. El document s’enviarà a través dels centres educatius i es podrà respondre fins al 8 de març. L’enquesta inclou aspectes relacionats amb l’educació, les activitats extraescolars o la conciliació.
L’enquesta demana dades genèriques com número de fills i filles, curs, escola, lloc de naixement, estudis acabats i situació laboral. Després aborda aspectes com si Santa Perpètua és una ciutat amable per a la infància i l’adolescència, què es el que més els agrada de la ciutat per nens, nenes i adolescents; i també es demana en què creuen que hauria de millorar perquè sigui una ciutat que tingui més cura de la infància i l’adolescència. També inclou qüestions sobre les extraescolars i la pràctica esportiva; sobre hàbits com els esmorzars, l’hora d’anar a dormir i l’ús de pantalles. Per últim es pregunta per l’oferta cultural, esportiva i d’oci, pels carrers i places i per les barreres arquitectòniques que es poden trobar infants i adolescents. L’enquesta es tanca amb una puntuació final de diferents aspectes més centrats en l’urbanisme de la ciutat com tipus contaminació, soroll o carrils bici, entre altres. Ana Bajo ha demanat la col·laboració de les famílies per tal de “poder crear el millor Pla Local d’Infància i Adolescència per a Santa Perpètua”.
La regidora d'Educació ha explicat que l'objectiu del PLIA és "tenir la mirada dels infants i adolescents per saber quines són les inquietuds i voluntats i arribar a tenir una Ciutat amiga de la infància i l'adolescència". Ara és just l'inici del PLIA amb l'elaboració de la diagnosi i, per això és indispensable conèixer tots els aspectes que es demanen a l'enquesta, segons ha expressat Ana Bajo, que recorda que l'enquesta estarà disponible fins al 15 de març. "Gràcies a la diagnosi es podran anar formulant estratègies i accions a fer que donin resposta a les necessitats de la infància i l'adolescència", ha afirmat la regidora d'Educació, que ha afegit que té "moltes expectatives posades en aquestes respostes, opinions i demandes".
La regidora d'Educació, Ana Bajo, ha recordat que infants i adolescents fan aportacions molt importants a través dels Consells Municipals d'Infància i d'Adolescents que aquest curs treballen sobre els estereotips i les drogues, respectivament i també amb les visites del Visquem l'Ajuntament. Bajo considera que "Santa Perpètua té uns infants i adolescents amb una preocupació social brutal" i ha assegurat estar molt emocionada per veure quines són les demandes que faran per endreçar les polítiques locals.