L'Ajuntament, el Consell Comarcal i la Diputació animen a la ciutadania a rehabilitar i aprofitar els ajuts
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona animen als propietaris d'habitatges a aprofitar les eines i recursos actuals per rehabilitar els seus edificis i millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat i l'estat general del mateix.
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona animen als propietaris d'habitatges a aprofitar les eines i recursos actuals per rehabilitar els seus edificis i millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat i l'estat general del mateix. Ahir dijous 11 de gener, durant l'acte d'inauguració de l'exposició itinerant ReHabilitem les tres administracions i agents claus com són els col·legis d'arquitectes, d'arquitectes tècnics i d'administradors de finques van explicar totes les eines i subvencions a l'abast per tal de posar al dia un parc d'habitatges envellit.
Les tres administracions van coincidir en explicar que la millor estratègia és unir forces perquè el dret a l'habitatge i l'impuls de la rehabilitació requereix una àmplia col·laboració entre les diferents administracions i agents territorials. També que és molt difícil posar d'acord als propietaris d'edificis plurifamiliars no només per la part econòmica sinó de convenciment del tipus de rehabilitació que es pot fer i que pot incrementar el valor dels seus habitatges.
L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha afirmat que "per a l’Ajuntament de Santa Perpètua les polítiques públiques d’impuls de la rehabilitació d’habitatges i edificis és una prioritat de primera magnitud en aquest mandat municipal. Posarem a disposició de la ciutadania recursos econòmics i eines per acompanyar la ciutadania i les comunitats veïnals per a que participin activament en els projectes de rehabilitació".
El Conseller Comarcal delegat per a Transició Energètica i responsable del programa d’impuls a la presentació de sol·licituds d’ajudes als fons Next Generation, Andrés Medrano, va remarcar que a Santa Perpètua gràcies a aquest programa s'han tingut 198 cites amb veïnat, s'ha donat informació a 311 comunitats de veïns i s'han reunit amb 11 administradors de veïns. Medrano ha insistit que d'aquesta manera s'està posant la llavor amb el veïnat perquè confiïn i trobin tots els recursos per saber què cal fer i com fer-ho. Medrano també va afirmar que "les administracions públiques hem de fer de palanca per mobilitzar els fons Next Generations i convèncer les comunitats de veïns dels avantatges que suposa la rehabilitació"
La Diputada delegada d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Ana Maria Martínez, va subratllar la gran oportunitat que suposen els fons Next Generation en el moment actual i que no es poden desaprofitar. Martínez va detallar que a la província de Barcelona el 45,8% dels habitatges són d'abans de 1974 i que l'any 2022 només el 36% dels edificis disposaven del certificat d'eficiència energètica.
L'exposició ReHabilitem estarà a disposició de la ciutadania fins al 8 de febrer al vestíbul de la Sala d'Exposicions La Granja. L'Ajuntament de Santa Perpètua recorda que posa a disposició de la ciutadania l'oficina Local d'Habitatge i Rehabilitació per fer qualsevol consulta sobre habitatge i millores en els edificis i subvencions i ha destacat que l’Àrea de Conservació i Rehabilitació (ACR) de Can Folguera ofereix possibilitats de subvencions als propietaris d'habitatges en aquest barri.