L’Ajuntament duu a terme noves intervencions per frenar l’eclosió de xinxes de camp

Dimarts, 30 de juliol de 2024
L’Ajuntament de Santa  Perpètua de Mogoda durà a terme una nova intervenció de desinsectació a les zones del municipi afectades per la xinxa de camp aquest dimecres 31 de juliol. L’objectiu de la nova actuació de reforç és detectar nous nius d’aquest insecte que ha proliferat durant els darrers dies a diferents punts del municipi. Així mateix, el Consistori ha contactat i ha demanat suport a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona per erradicar amb la màxima celeritat l’eclosió d’aquests insectes.
 
El Consistori ha explicat que la intervenció del 31 de juliol i les realitzades des que es va detectar l’eclosió d’aquest insecte es duen a terme a través d’empreses de serveis especialitzades en tractament fitosanitari que utilitzen el producte  "Decis Protech, amb número de registre 23545" el qual no és nociu ni per a les persones ni per a les mascotes, tot i que no s'ha de fer exposició al mateix mentre es realitza el tractament.
 
Entre els dies 18 i 21 de juliol l’Ajuntament va rebre diferents trucades de veïnat de la zona de l'avinguda de l’Onze de Setembre informant d’una eclosió d’insectes. Es tracta de les anomenades xinxes de camp, un tipus d’insecte inofensiu per a les persones i els animals de companyia però que produeixen molèsties al veïnat més proper a la zona de camps.
 
Malgrat les actuacions dutes a terme durant els darrers dies, l’eclosió de xinxes de camp continua i per aquest motiu el Consistori ha programat noves intervencions mitjançant tractament d'impacte a les zones afectades. També ha demanat el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, que a través de la Unitat de Salut Ambiental remetrà a l'Ajuntament un informe amb recomanacions per executar un tractament més eficaç que permeti erradicar la massiva presència dels insectes.
 
“Des del primer moment, l'Ajuntament a través dels serveis de salut pública i d’espai públic ha vetllat per respondre a la ciutadania afectada intentant trobar solucions fent intervencions puntuals als carrers afectats, des del mateix diumenge dia 21 i fins a la nit del 29 de juliol”, ha explicat el segon tinent d’Alcaldia i regidor de Servei Urbans, Manteniment i Espai Públic, Adelino Macías. L’edil ha fet seguiment presencial per les zones afectades i dels treballs de fumigació i s'ha entrevistat  in situ amb veïns i veïnes. En aquest sentit, el regidor ha volgut agrair “la magnífica col·laboració del veïnat afectat per aquesta eclosió i que fan el possible per tal de frenar l'accés de les xinxes de camps a les seves cases i als carrers”. “Algunes d'aquestes persones estan fent un esforç important que aquest regidor ha vist amb els seus ulls fumigant amb mitjans propis o enviant-me vídeos i fotografies per informar per exemple d’un canvi sobtat al dia següent d'una intervenció”.
 
El regidor d’Espai Públic ha detallat que el Consistori ha realitzat tractaments els dies 21, 22, 25, 26, 28 i 29 de juliol als plàtans, til·lers i altres arbres, a les voreres, arquetes i racons de diferents zones com la Granja Soldevila, les avingudes de l’Estela Ibèrica, de l’Onze de Setembre i de Girona i als carrers de Josep Carner i d’Ausiàs Marc. També s’ha intervingut de manera parcial als carrers de la Rosella, del Lliri i de Salvador Espriu i al parc del Tísner així com  els terrenys adjacents. El regidor ha destacat que a la tarda del diumenge dia 29 es va fer una intervenció intensa al camí del castell de Can Taió i a tota la zona d'arbres al carrer Salvador Espriu que limiten amb els terrenys de conreu. Per últim, ha recordat que en el cas de trobar-ne aquests insectes a les portes d'accés als habitatges, aquests es poden aspirar (amb l'aspirador) i ficar-los a una bossa de residus i al contenidor.
Darrera actualització: 30.07.2024 | 19:50