L’Ajuntament de Santa Perpetua, el Grup de Serveis d’Iniciativa Social (GSIS) i la Fundació Mapfre han signat un acord de col·laboració per participar al programa d’inserció socio-laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental “Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces”, que promou Fundació Mapfre des de l’any 2010.
Gràcies a aquest acord, joves amb discapacitat intel·lectual realitzaran pràctiques formatives als serveis de l’Ajuntament. Els joves podran així adquirir habilitats i experiència a les tasques pròpies de les diferents dependències del Consistori, segons ha informat la Regidoria de Promoció Econòmica en un comunicat.
L'alcaldessa Isabel Garcia; el director territorial de Mapfre, Andrés San José; i el president de GSIS, Salvador Bach, van signar el conveni el 22 d'abril en el marc d’una jornada per sensibilitzar al teixit empresarial de l’eix de la Riera de Caldes, on van participar vuit empreses del sector de l’hípica: Hípica Alzina, Hípica Can Clapés, Hípica del Vallès, Hípica Llargués, Hípica Open, Plitexzone i Hípica Salzies. També va assistir a la trobada l’Associació Di-Dàctica.
El Grup de Serveis d’Iniciativa Social, GSIS, té a Santa Perpètua l’Escola Barcanova, on es desenvolupa un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’activitats agropecuàries. centrat en la formació de mossos de quadra i es desenvolupa a les instal·lacions d’hípica que hi ha al mateix complex. L’entitat, també, duu a terme Educació Secundària Obligatòria (ESO) modificada i disposa d’un Centre Especial de Treball que té com objectiu integrar les persones amb discapacitat intel·lectual al món de la jardineria.
L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lloar el projecte de la Fundació Mapfre i va mostrar el seu desig d'incrementar la col·laboració en aquest projecte
Fins a l’actualitat, la Fundació MAPFRE a través del programa “Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces” ha fet possible que més de 2.350 empreses col·laborin activament amb aquesta iniciativa, facilitant la formació de més de 1.300 alumnes i la inserció de més de 1.530 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental.
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda demostra una vegada més que aposta per la col·laboració publico-privada com eix de la seva actuació en favor del territori i les persones, segons explica la regidoria de Promoció Econòmica que afegeix que «per aquesta raó un dels objectius prioritaris d’aquest mandat, que ara finalitza, ha estat el suport a les polítiques actives d’ocupació i el seu compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a actuacions en favor de la inserció laboral, com element integrador».