Demà 18 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades i a Santa Perpètua l'Ajuntament el va celebrar ahir amb una activitat on es van conèixer diverses situacions per les que passen les persones migrades segons el seu país d'origen. Sota el títol de "Ens apropem a la realitat dels joves que migren sols", la Fundació Bayt-al-Thaqafa representada per Núria Satué i Caterina Pons, va explicar com l'acollida a les persones migrades per part de l'Estat "és difícil i deixa enrere moltes persones".
Una de les qüestions que van abordar va ser el fet d'aconseguir el document NIE, que equival al DNI. Els estrangers han d'aconseguir primer una cita on la Policia només els agafa les empremtes i després han d'aconseguir una altra per fer el NIE. En aquest trajecte moltes persones no arriben mai a aconseguir el document.
Bayt Al-Thaqafa és una fundació sense ànim de lucre que pretén facilitar la integració social, cultural, cívica i política de les persones migrades, sense que hagin de renunciar a la pròpia identitat. Disposa de programes d'orientació, d'acompanyament i d'assessorament. Les persones que van assistir a l'acte van poder escoltar també el testimoni d'un jove perpetuenc que va migrar sense acompanyament des del Marroc.
La regidora de Ciutadania, Sandra Gómez, ha explicat que amb aquest acte l'Ajuntament vol commemorar la jornada perquè al nostre municipi viuen persones migrades nacionals i internacionals. Gómez ha destacat que l'objectiu és reflexionar sobre la migració en general perquè els moviments migratoris són naturals a la humanitat i a Santa Perpètua moltes persones van arribar per aquests fluxes.
La regidora de Ciutadania ha subratllat que els menors que migren sols és un argument distorsionat recorrent per la dreta i l'Ajuntament ha volgut que la ciutadania conegui les seves realitats de primera mà.