Les administracions públiques han endegat campanyes contra la violència masclista durant aquest període de confinament derivat de la situació d'emergència sanitària per la COVID-19.
La Regidoria d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Santa Perpètua s’ha sumat a aquestes campanyes i a través de xarxes socials difon el número de telèfon d’atenció a les dones víctimes d’aquesta xacra social. L’Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa la campanya Establiment segur contra la violència masclista per a que les dones també trobin el suport i la complicitat de la ciutadania .
En el marc d’aquesta campanya s’han distribuït cartells en els comerços de primera necessitat com són: farmàcies, botigues d’alimentació, forns de pa, supermercats, llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda. Aquesta campanya recorda els telèfons d’atenció contra la violència masclista, amb l’objectiu d'interpel·lar directament a la ciutadania per fer-la partícip i co-responsable a l’hora de denunciar qualsevol cas de violències masclistes que en tingui coneixement, segons ha explicat la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez,
La Diputació de Barcelona també impulsa la campanya Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament. Les administracions recorden que Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats, o professionals.
Sandra Gómez ha explicat que a les xarxes socials s’utilitza els hastags #joactuo i #noestasola i que ara amb aquesta situació de confinament pot ser hem d’estar més amatents
Els números d’atenció a les dones víctima de violència són el 900 900 120 o el 112 i també es pot fer consultes a través del whatsapp al telefon 671 778 540 o un correu electrònic al 900900120@gencat.cat .El SIAD de Santa Perpètua també ofereix el número 650 918 166 per atendre a víctimes d'aquesta violència.
La regidora d’Igualtat ha expressat que desitja que el departament no rebi cap trucada per denunciar casos de violència masclista però ha recordat que l’Ajuntament està a disposició d’aquestes víctimes.
La Diputació explica que el confinament obligatori que ha derivat de l’estat d’alarma, decretat pel govern central fruit de la pandèmia del COVID 19, «ha trasbalsat la vida de la població de manera general i de manera específica de les dones» i afegeix que «un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, davant aquesta situació d’excepcionalitat, i no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals».