L’exposició Armes nuclears mai més es va inaugurar de manera oficial ahir a la tarda amb una visita-guiada.
La mostra està organitzada per la Fundació per la Pau i la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Perpètua i està finançada per la Diputació de Barcelona. La presidenta de FundiPau, Carme Suñé, va ser l’encarregada de la visita guiada per l’exposició, que estarà ubicada al Centre Cívic Can Taió fins al 30 de setembre. Suñé va explicar que l’objectiu de la mostra és "sensibilitzar a la ciutadania i educar en la pau per tal que cada vegada hi hagi més persones que trobin que la violència és intolerable".
La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que aquesta mostra estava demanada des de feia mesos a Fundació per la Pau i que l'actualitat ha fet que "un tema que semblava de dècades anteriors amb manifestacions en contra de l'armament nuclear ara estigui de plena actualitat".
L’exposició té diferents plafons que expliquen els casos de les bombes d’Hiroshima i Nagasaki, les armes nuclears que hi ha actualment a diferents països, les conseqüències i perillositat d’aquestes armes i la labor que fa FundiPau. Carme Suñé va parlar dels aspectes sobre les armes nuclears que des de FundiPau es demanen al govern espanyol, com la ratificació del Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears. Suñé va afirmar que també hi ha coses que es poden fer en l’àmbit local, com formar part de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau com ho fa Santa Perpètua.
La presidenta de FundiPau va destacar que ahir, Dia Internacional de la Pau, la guerra d’Ucraïna va fer un pas més i Vladimir Putin va amenaçar amb l’ús d’armament nuclear. Suñé va explicar que l’ús de les armes nuclears podria tornar a ser una realitat i que, 9.000 de les existents, estan en un estat d’alerta operativa.