Ahir a la tarda la consellera de Salut, Olga Pané, va inaugurar oficialment el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Baix Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda.
L'equipament va entrar en funcionament el 2 de desembre i dona servei a una població de més de 160 mil persones de deu municipis. Està obert 365 dies a l’any, 24 hores, per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat.
L'acte inaugural va consistir en una visita a les instal·lacions i una intervenció a l'exterior. En l’acte, Pané va estar acompanyada de la delegada del Govern, Pilar Díaz, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i alcaldes de diversos municipis del Baix Vallès.
La Generalitat informa que el CUAP, gestionat per l’Institut Català de la Salut, atén tant la població adulta com la població pediàtrica, amb la voluntat d’evitar desplaçaments als serveis d’urgències dels hospitals. Està equipat per fer radiologies, ecografies i analítiques urgents. Té una previsió de fer 30 mil visites anuals. L’obra ha tingut una inversió de 2,5 milions d'euros, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons REACT.
La consellera de Salut, Olga Pané, va felicitar la ciutadania i els professionals pel nou equipament que "permetrà arribar molt enllà en els diagnòstics" i va destacar la importància d’orientar els dispositius sanitaris pensant a resoldre les necessitats dels pacients.
“Un CUAP és un dispositiu molt important en un territori perquè resol a prop de la gent casos que eviten anar a l’hospital. Els resol ràpid, amb poca espera i amb mitjans senzills i poc agressius”, va explicar la consellera de Salut. “Els hospitals són molt importants i eficaços quan tracten coses greus, quan no són coses greus, és millor anar al CUAP".
Els veïns de Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Parets del Vallès, Mollet del Vallès, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Gallifa o la Llagosta seran, per proximitat, els principals usuaris de les noves instal·lacions, segons ha informat la Conselleria de Salut.
La consellera de Salut, Olga Pané, va agrair la dedicació dels professionals que han intervingut en la posada en marxa del CUAP i en els actuals sanitaris que presten servei dels quals va dir "es volen quedar en el centre". Pané va destacar el treball fet pels seus antecessors i va afirmar que "aquí no hi ha colors polítics sinó treball en favor de la gent".
La directora del CUAP Baix Vallès, Montserrat Torrent, va assegurar que aquest dispositiu "permetrà millorar les estades d'hores d'observació de baixa i mitja complexitat, servei de radiologia, d'ecografia clínica i de laboratori i altres aspectes que permetran circuits àgils i còmodes per als pacients". Torrent va remarcar que "és la consolidació d'un nou model d'atenció ràpida".
Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va subratllar l'alegria de la ciutadania i de l'Ajuntament per "veure transformada en realitat una reivindicació històrica" amb la posada en marxa del CUAP a la localitat. Isabel Garcia va declarar estar convençuda que la ciutadania valorarà molt bé aquest nou equipament sanitari i va expressar que el CUAP "representa molt més que un edifici. És un símbol del nostre compromís amb la salut i amb el benestar de tota la ciutadania". L'alcaldessa va assegurar que "una bona coordinació entre administracions sempre garanteix un èxit en tot allò que ens proposem".