Isabel Garcia: "Cal afrontar la situació política de Catalunya amb saviesa i pensant en el futur i el benestar de la ciutadania"

Dimecres, 12 de setembre de 2018

Santa Perpètua va commemorar ahir la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional que es va celebrar al parc dels Països Catalans, davant del monument de l'Onze de Setembre. L'acte es va iniciar amb la hissada de bandera a càrrec d'un membre del Club Natació Santa Perpètua i una membre de la companyia de dansa de l'Escola Municipal de les Arts (EMA). La Coral Renaixença, present durant tot l'acte, va entonar el Cant de la Senyera acompanyada pel quintet de vent de l'EMA. La celebració de la Diada va comptar amb referències a la cultura i literatura catalanes i va estar marcada pel caràcter reivindicatiu de gran part dels assistents, que en diverses ocasions van cridar per la llibertat dels presos polítics i van mostrar cartells en aquest sentit.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, en el seu discurs institucional va expressar que la celebració de la Diada "referma la nostra voluntat de ser una nació. Un poble que s'autogoverna i decideix el seu futur des dels principis democràtics, drets socials, senyes d'identitat i els valors de la convivència i la solidaritat". L'alcaldessa del municipi també va reconèixer l'intens debat polític i social actual a Catalunya i va expressar haver d'afrontar-ho amb "saviesa" i "pensant en el futur i benestar de la ciutadania".

L'alcaldessa de Santa Perpètua també va expressar que "cal no deixar-se arrossegar pel soroll de minories que es retroalimenten entre elles, cercant l’enfrontament i la divisió. La gran majoria de la societat catalana volem viure en pau, en llibertat amb progrés social, amb respecte entre les persones i convivència". "Una societat com la catalana", va indicar Garcia "ha de saber gestionar la diversitat de projectes polítics i futurs". L'alcaldessa va expressar també que cal una mirada llarga per fer àmplies majories al voltant de propostes creïbles i possibles pel futur de Catalunya.

Sobre els empresonats polítics i líders socials, l'alcaldessa va manifestar que la seva situació és "injusta" i "no afavoreix el diàleg". Isabel Garcia va recordar que el perpetuenc i president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart és a presó preventiva.

El discurs de l'alcaldessa també va fer referència a altres problemes com l'accés a l'habitatge, el repartiment de la riquesa, la precarietat laboral o els efectes del canvi climàtic.

El discurs de l'alcaldessa afegia també que cal continuar treballant per aconseguir exercir el dret a decidir, amb un referèndum que interpel·li al conjunt de la ciutadania i "amb plenes garanties democràtiques. Un referèndum reconegut i efectiu. Sigui quina sigui la solució proposada haurà de ser votada pel conjunt del poble de Catalunya".

L'acte va comptar amb la presència de la corporació municipal a excepció de la CUP i de Ciutadans, que ja va avançar la seva absència per considerar que la Diada "no és de tothom".

Les entitats i partits polítics Agrupació sardanista, Amics de Santiga, Els Comerciants, Associació de veïns Can Folguera, Centre Vila, l'Escola de Karate Senhi Dojo, el Centro Cultural Andaluz i la Coral Renaixença, Esquerra Republicana de Catalunya i Jovent republicà, ball de gitanes, Tàndem, Iniciativa per Catalunya, Junts per Catalunya, Mogoda Gospel, Partit dels Socialistes de Catalunya, Penya Barcelonista i Plataforma Cívica van participar de l'ofrena floral. També es van afegir a l'homenatge, malgrat no estaven presents les entitats Agrupació de pensionistes i jubilats, Casal d'avis de la plaça de la Vila, Associació de veïns Lorca-Picasso, Protecció Civil, Aula d'Extensió universitària, CREM, Esquerra Unida i Alternativa i els gegants de Santa Perpètua.

Durant l'acte es van recordar a algunes personalitats i esdeveniments històrics amb l'objectiu de recuperar la memòria com va ser el cas dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana; els 150 anys del naixement d'Aureli Campany i Farrés, del cardenal Francesc d'Assís Vidal i Barraquer; els 50 anys de la mort de l'abat Escarré o els 700 anys de la creació de l'Arxiu General de la Corona d'Aragó, entre d'altres.

Amb motiu també del centenari del naixement de l'escriptora Maria Aurèlia Campany, la membre del grup Tàndem, Anna Brullet, va fer lectura d'un fragment de les ‘Cartes impertinents’.

La companyia de dansa de l'EMA també va estar present a la commemoració de la Diada oferint la coreografia ‘No volem més cops’, cançó de Judit Nedermann. La cultural popular també va estar present a l'acte de la Diada amb la ballada d'una sardana a càrrec de l'Associació de la gent gran i pensionistes del Casal d'avis.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:53