Un total de 5.489 persones van participar en el cribratge intensiu contra la Covid-19 que es va realitzar entre els dies 1 i 5 de desembre a Santa Perpètua. Segons ha informat, l'Institut Català de la Salut, només es van detectar set positius, el que suposa un 0,12%. En total s'ha realitzat la prova un 25% de la població a la qual es dirigia l'actuació, la major de 14 anys, que suposava un cens de 21.981 persones.
“Volem donar les gràcies a totes les persones que hi van participar perque han contribuït a la detecció de persones assimptomàtiques que ens ajuden a dibuixar una realitat de la situació del municipi en casos de Covid-19”, ha manifestat la regidora de Salut, Sandra Gómez. També ha “demanat disculpes a aquelles persones que en algun moment durant les jornades de cribratge no es van poder fer la prova, perque la situació es va desbordar”. Gómez també ha agraït la implicació del personal sanitari i municipal i de l'associació de voluntaris de Protecció Civil, que van contribuir al bon desenvolupament de les cinc jornades de cribratge.
L'índex de risc de contagi a Santa Perpètua continua molt alt (237,68) amb una taxa de reproducció de l'epidèmia de 0,99 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Malgrat el resultat del cribratge, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha assegurat que no ens podem relaxar. La primera edil també ha agraït la gran participació que “va desbordar les previsions i suposa un gran nivell de civisme i responsabilitat” i ha afegit que “per vèncer el virus cal que continuem sent molt prudents i que respectem les normes de seguretat que ens dicten les autoritats sanitàries: mascareta, distància, rentada de mans i ventilació”. “De moment, la millor vacuna és la nostra responsabilitat i comportament cívic”, ha conclòs l'alcaldessa.
Aquesta actuació preventiva impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Perpètua, l'Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica estava dirigida a la població asimptomàtica major de 14 anys. Les proves de cribratge van consistir en tests ràpids d'antígens i tenien com a finalitat frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El dispositiu es va instal·lar a l'edifici de la Biblioteca, a la recepció del Museu i a l'Espai 1 de La Granja, espai cultural.