Es posa en marxa el Consell Municipal d'Adolescència

Divendres, 18 de març de 2022

Santa Perpètua disposa des del dijous 17 de març d’un Consell Municipal d’Adolescència després que se celebrés la primera sessió amb representants de tots els centres del municipi amb secundària obligatòria.

Gairebé una trentena d’adolescents des de primer a quart d’ESO van assistir a la convocatòria i van prendre part en una sessió que va tractar l’assetjament escolar i que es va desenvolupar a la biblioteca de l’Institut Estela Ibèrica. L’assetjament és el mateix tema que està treballant aquest curs el Consell Infantil Municipal (CIM) i ara, el Consell d’adolescents, també farà les seves peticions i aportacions específiques en aquest àmbit.

Aquest curs, el Consell d’adolescents tindrà el mateix funcionament que el CIM però, segons va expressar el regidor d’Educació Pere Garcia, el format d’aquest nou organisme es pot anar dissenyant amb el temps i sota la demanda dels propis membres. El Consell es reunirà aquest curs en tres ocasions més. En aquesta primera sessió es va treballar la definició i els tipus d’assetjament, el paper que tenen els observadors i alguns dels membres van compartir experiències pròpies.

Els adolescents van manifestar voler que les seves aportacions no quedessin en paper mullat i que, de les conclusions i peticions que s’hi derivin d’aquest treball, hi hagin aplicacions reals. A més, la majoria de representats van manifestar la seva satisfacció per la creació d’aquest organisme de participació i opinió.

A la primera sessió també van assistir els representants locals del Consell Nacional de la Infància i la adolescència (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. Ambdós han estat, juntament amb l’Ajuntament de Santa Perpètua, impulsors de la creació d’aquest òrgan. Jara Egea va animar als membres del Consell municipal a participar activament sense por ni vergonya "perquè el treball conjunt de tots plegats pot comportar canvis importants en el nostre dia a dia". A aquesta trobada també van assistir el regidor d’Educació, Pere Garcia i la regidora d’Infància i adolescència, Ana Bajo. Bajo va mostrar-se molt satisfeta per l’alta assistència d’adolescents a la trobada i mostrava les seves ganes de començar a treballar conjuntament amb aquest col·lectiu. La regidora també va explicar que aquest ha de ser l’inici de la creació d’una Taula d’adolescència que ha de treballar en la creació del Pla de joventut i adolescència on plasmar totes les necessitats i inquietuds del col·lectiu de Santa Perpètua.

Per la seva part, el regidor d’Educació, Pere Garcia, va indicar que el funcionament del Consell d’adolescents anirà aquest primer curs en la mateixa línia que el CIM, amb una sessió final al Ple del Consell on es compartiran les conclusions per començar a treballar-les amb l’Ajuntament.

Un dels representants de l’Institut Rovira Forns, Guim Morral, manifestava que posar idees en comú entre l’adolescència del municipi era positiu però reclamava que les peticions que es fessin al Consell tinguessin una aplicació real en el futur. El representant de l’Escola Tabor també expressava que la adolescència necessitava un espai  on resoldre els seus problemes en comú i desitjava que la feina que es faci al Consell “no quedi en paper mullat”.

Darrera actualització: 18.03.2022 | 16:23