Els entrenaments lliures de l’ElectroCat auguren “un espectacle que no pots perdre’t”

Divendres, 1 de juny de 2018

Els vuit equips participants a la cinquena edició de l'ElectroCat estan ultimant els seus vehicles per participar a la prova que tindrà lloc el proper dissabte 9 de juny, després dels entrenaments lliures que van tenir lloc al recinte firal, sota la supervisió dels directors d’equips i del director tècnic de l’ElectroCat, Josep Antoni Martínez.

L’ElectroCat 2018 comptarà amb la participació dels instituts Castellarnau de Sabadell, Palau Ausit de Ripollet i Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat; el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses; el Centre d’Estudis Roca i Monlau Estudis professionals, de Barcelona; i l’Escola Tècnica de Girona, a més de l’equip del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza la prova en el marc del programa Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

Durant els entrenaments lliures es van fer les verificacions estàtiques i dinàmiques dels vehicles tot comprovant que els sistemes de seguretat, tracció i gir, entre d’altres, complien les demandes de la prova. A més, els equips van comprovar també el circuit de terra i van realitzar l’eslàlom. Dels set equips que van fer els entrenaments lliures, cinc cotxes van poder rodar mentre que altres dos no van poder engegar els seus motors elèctrics. Tot i això els instituts es mostraven contents i motivats de cara a l’ElectroCat.

El director de l’ElectroCat, Josep Antoni Martínez, expressava que els equips aquest any porten vehicles més ràpids i confirmava que el dia 9 l’espectacle serà molt interessant. “Si jo fos de Santa Perpètua, no m’ho perdria. Serà una festa d’alumnes de Formació Professional de tot Catalunya i veurem l’evolució que han fet al llarg d’aquest curs”, explica. I és que l’ElectroCat és una de les pràctiques que realitzen alumnes del CFGS d’automoció de diferents instituts de Catalunya. Tots ells coincideixen en que és una iniciativa que els motiva i ajuda a posar a la pràctica els coneixements que han adquirit al llarg del curs. El Pol Hernando és del Centre d’Estudis Roca i confessa que participar a l’ElectroCat és una experiència molt bona. Quan parla del vehicle del seu equip explica que és 100% d’alumini, a diferència de l’any passat, que incorporava també peces de ferro. Han volgut que enguany sigui més lleuger per poder fer millors temps. Tot i que encara no agafa gaire velocitat espera que per al dia 9 el seu vehicle sigui ràpid. “Ens ha costat una mica fer el cotxe però ens n’hem sortit molt bé”, conclou.

Per la seva part, l’Alejandro Cala, del Monlau estudis professionals, parla segur del vehicle del seu equip: “és encara millor que el de l’any passat”. De fet, aquest centre va guanyar l’edició 2016 i l’any passat va obtenir el premi al millor disseny i projecte. “El cotxe s’està comportant bé. Hi ha aspectes a millorar però va molt fi a les corves. Farem un bon paper”, explica. Un dels professors de l’Institut Palau Ausit, centre que va guanyar les edicions de 2014 i 2017, indica que l’ElectroCat és un agent motivador molt important per als alumnes, que tenen entre 18 i 30 anys. “Una pràctica com aquesta dona moltes eines a l’alumnat. Entenen com s’han de resoldre els problemes i aprenen per objectius. És un projecte molt motivador, no és simplement una pràctica que es fa per aprovar un curs”.

El dissabte 9 de juny, a partir de les 17 hores, els espais recinte firal, avinguda de l’Onze de Setembre i passeig de la Florida es convertiran en un circuit de vehicles elèctrics al qual tota la ciutadania està convidada.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:52