El Ple aprova el nou Pla d'inversions 2021-2023 dotat amb 9,6 milions d'euros

Divendres, 16 d’abril de 2021

L’Ajuntament de Santa Perpètua destinarà 9,6 milions euros a nous projectes inclosos en el Pla d'inversions 2021-2023, segons ha aprovat el Ple de la Corporació Local reunit ahir dijous 15 d'abril en sessió extraordinària. Aquest Pla inclou quatre grans línies d’actuació: l’accessibilitat i millora d’habitatges, la millora d’equipaments i de l’espai públic i l’administració sostenible i intel·ligent i els projectes del Pacte de Ciutat acordat per tots els grups municipals per afrontar les conseqüències econòmiques i socials que està causant la pandèmia de la Covid-19, que comptarà amb 2,3 milions d'euros. El Pla d'accions i inversions ha comptat amb el vot favorable dels grups municipals de SPEC i PSC i l'abstenció dels grup republicà i de Cs.

El primer tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va assegurar que aquest Pla d'inversions és ambiciós i possible i inclou els projectes del Pacte de Ciutat que és una proposta molt engrescadora. El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va qualificar l'Ajuntament de rigorós, responsable i transparent i va argumentar que al Pla s'incorpora part del romanent positiu de l'Ajuntament i que es buscaran subvencions i préstecs per poder fer front als 9,6 milions d'euros previstos en inversions des d'ara i fins al 2023.

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va manifestar que "s’ha presentat una molt bona proposta, que suposarà un reimpuls de la ciutat i una bona eina per contribuir a la recuperació econòmica, social i ambiental de Santa Perpètua" i va destacar que tant les prioritats que marca el Pla d’Inversions com el Pacte de Ciutat, "coincideixen molt amb els criteris, objectius i prioritats dels Fons Europeus Next Generation, com són: la recuperació i modernització de l’economia, la transició energètica justa, la digitalització de l’administració al servei de la ciutadania, l’increment de la resiliència social i la lluita contra el canvi climàtic". També va puntualitzar que encara no se sap com s’articularan les vies per accedir als Fons Europeus de Recuperació, Transformació i Resiliència, però es va mostrar convençuda "que jugaran un paper molt important en els propers anys i per això nosaltres ja estem treballant, formulant propostes pròpies i donant suport a iniciatives d’altres administracions com l’AMERC, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona".

La dotació del Pacte de Ciutat, dotat amb 2,3 milions d'euros, preveu accions dels diferents àmbits com la recuperació inclusiva i digitalització, competències digitals, l’adequació i la senyalització de camins rurals, projectes de transició ecològica i mobilitat i d’Indústria 4.0, la transformació de sol patrimonial a usos com parcs solars, proves pilot de recollides de residus domiciliaris, comunitats energètiques, millora urbana i dels serveis públics, una residència pública per a la gent gran, la rehabilitació de Santiga i la dinamització d’eixos cívics i comercials. També inclou les peticions a la Generalitat d’un Cicle Superior de Formació Professional d’Energies Renovables i l’ampliació i conversió del CAP la Florida en Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

Pel que fa a la línia de millora d’equipaments i espai públic, està dotada amb 3.750.000 euros, dels quals dos milions es destinaran a la renovació de ferms i paviments, a la transformació en plataformes úniques, a l’ampliació de zones d’aparcament i a la construcció i la renovació de parcs i espais infantils. El Pla també invertirà un milió d’euros en la continuïtat dels projectes de soterrament de serveis i adequació a plataforma única a la Florida i preveu una despesa de mig milió per a la millora de les instal·lacions esportives, el mòdul de vestuaris de la pista externa, la zona de l’skate parc i l’adquisició de maquinària per a activitats, entre d’altres. Per últim, es preveu l’adequació de les instal·lacions del Mercat Municipal que abans ocupava el supermercat, per traslladar a aquelles dependències els serveis d’atenció ciutadana, amb una inversió de 250.000 euros.

La línia d’administració sostenible i intel·ligent compta amb una partida de 2.655.000 euros, de la qual 1,1 milions es destinen a l’adequació d’edificis públics com les escoles, el Pavelló i la nova nau de Mogoda Serveis. També es preveu una inversió de 300.000 euros per a l’adquisició de mobiliari i instal·lacions i una dotació de 250.000 per a l’adquisició de nova maquinària per als serveis municipals i la compra de contenidors. El Pla preveu una inversió de 385.000 euros per al canvi de flota del parc mòbil municipal amb criteris d’eficiència i sostenibilitat i una dotació de 100.000 per a la instal·lació d’equips i infraestructures sensores i captadores per fer el seguiment en temps real de les principals infraestructures urbanes i serveis. Per últim, destina 400.000 euros a la plena implantació dels sistemes d’administració electrònica a l’Ajuntament i inclou la creació d’un programa permanent de ciutadania digital amb punts d’accés a les tecnologies amb l’objectiu de lluitar contra la bretxa digital, amb una inversió de 120.000 euros.

Pel que fa a la línia d’accessibilitat i millora d’habitatges, dotada amb un milió d’euros, preveu actuacions de millora de l’accessibilitat, la rehabilitació d’elements comuns i instal·lacions d’energia solar, mitjançant l’execució subsidiària conjunta o altres formes de col·laboració entre Ajuntament i persones propietàries.

El Ple extraordinari celebrat ahir també va aprovar dos expedients de modificació de crèdit. Un, de cinc milions d'euros directament relacionat amb el Pla d'inversions aprovat també ahir i un altre expedient d'uns 160.000 euros. Aquests dos punts també es van aprovar amb els vots a favor de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.

Darrera actualització: 9.02.2022 | 17:47