El cuiner Cintet protagonitzarà el showcooking de La Moguda Gastronòmica
La plaça del Mercat acollirà el 19 d'octubre a les 11 h el showcooking que protagonitzarà Cintet. Després l'Associació el Mercat de Santa oferirà un seguit de tapes amb els seus productes en el Vermut Musical.
Aquest dissabte és una de les jornades importants de la segona edició de La Moguda Gastronòmica. A les 11 h a la plaça del Mercat tindrà lloc un Showcooking amb el cuiner Cintet. Les vint-i-cinc primeres persones que arribin tindran l’oportunitat de degustar una petita mostra de les seves creacions juntament amb les tapes que els paradistes del Mercat Municipal han preparat per al Vermut Musical de 12.30 a 14 h. Les tapes del Mercat Municipal seran fredes i calentes amb productes que es poden comprar habitualment a la plaça. Les tapes tindran un preu de dos euros i la beguda també. L’ambientació musical anirà a càrrec de la DJ X. La Moguda Gastronòmica gira entorn al malbaratament alimentari i es complementa amb una exposició cedida per la Diputació de Barcelona que es podrà veure fins al 26 d’octubre.
Jacint Carafí, conegut com a Cintet, ha avançat que el seu showcooking té per objectiu ensenyar que "la cuina és fàcil i que tots i totes podem cuinar". Cintet demostrarà com "podem fer una cosa molt complicada o coses més senzilletes que les podem fer el dia a dia i al final és aquesta cuina la que vull portar jo. Aquestes cosetes que amb 10-15 minuts podem preparar, però que visualment són maques, són fresques, divertides de menjar i de preparar".
Cintet és molt conegut gràcies al seu compte d'instagram on presenta plats. Ell afirma que les xarxes social són un aparador excepcional ja que en any i mig ha aconseguit una comunitat d'uns 82.000 seguidors que no s'esperava pas.
La Moguda Gastronòmica és una aposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua per la restauració local i pel consum de quilòmetre zero. Cintet considera que és "necessari que tots nosaltres intentem comprar al nostre veí, a la nostra veïna, al del carrer del costat, al que viu a dos quilòmetres, perquè al final aquesta persona també s’alimenta o també et pot proporcionar a tu alguna cosa. Jo sempre dic que és millor comprar-li a l’amic que no pas aquell que no coneixes. I és que tot és una roda. Crec que ens hem d’acostumar a anar al mercat, a gent local. És enriquidor, perquè a aquesta persona també li pots preguntar, ara què tenim o què t’ha arribat? I al final ells et diran, mira, aquests tomàquets els tinc una miqueta tocats, però aquells m’han arribat avui mateix. És aquest feedback positiu que crec que és enriquidor".