De l'11 al 27 d'octubre es viurà la segona edició de La Moguda Gastronòmica
La Moguda Gastronòmica arriba per segona edició organitzada per l’Ajuntament de Santa Perpètua en col·laboració amb 27 establiments locals del sector d’alimentació i restauració. Entre l'11 i el 27 d'octubre tothom que vulgui podrà participar en les activitats programades per l'Ajuntament i pels establiments participants.
L'objectiu principal és mostrar la qualitat de la restauració perpetuenca i posar-la en valor, però també es vol sensibilitzar sobre el reaprofitament i el no malbaratament dels aliments i consumir productes de proximitat. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, considera que la restauració “és un dels molts atractius que ens han de fer sentir orgullosos de Santa Perpètua” i la regidora de Comerç, Laura Oliver, espera que la ciutadania respongui al compromís d’aquests establiments que “han preparat des de tapes fins a menús passant per esmorzars i lots de productes”. A més ha destacat la implicació del Mercat Municipal que prepararà cinc tapes per degustar durant el Vermut Musical que hi haurà després del showcooking del cuiner Cintet.
En aquesta segona edició, La Moguda Gastronòmica ha ampliat una categoria més per als restauradors del municipi i els participants han escollit entre Menú degustació duo; plats de Cuines del món; Els esmorzars de La Moguda Gastronòmica, Tapes i platets i Gastrolots. Cada establiment fa una oferta exclusiva i a preu tancat. Aquesta promoció es podrà gaudir de l’11 al 27 d’octubre i els establiments participants són: Restaurant Montsenya, Restaurant La Premsa de Can Vinyalets, Restaurant Can Llobet, Restaurant Can Perico, Oasis Wake Restaurant, Restaurant Escola Granja Soldevila, Can Rectoret, 80’S Vuitanta, Kanae Poke & Sushi, Izakaya Fusion, Cafeteria Boig per Tu, Cafeteria Protagonistas, Nardi’s Co. Coffee & Bakery, Forn de Pa Ribas, Delikatessen, Tapas Bike, Bar del Mercat, Quality Home, Xarcuteria Subirats, Bodega Folguera, Ca la Raquel, La Mar Menuda, Polleria Antònia, Fruites i Verdures Sole, Bar Restaurant Bus Stop, Rostisseria Chef Chicken i Restaurant La Dona. Al programa web podreu veure què ofereix cada establiment i els horaris i dies en els quals podeu gaudir d'aquesta oferta.
La regidora de Comerç, Laura Oliver, convida la ciutadania a mirar-se el programa sobretot per conèixer qui hi ha darrere de cada establiment participant ja que "s'humanitza la restauració de Santa Perpètua" i també seguir les publicacions al compte d'Instagram @lamogudagastronomica.
Aquesta segona edició també ha convocat el 26 d'octubre el segon Concurs La Millor Croqueta del Vallès. Aquest certamen inclou activitats paral·leles d'11 a 14 h. L’entitat local Residu Zero convidarà als infants a aprendre d’una manera entretinguda què fer per no malbaratar aliments, serà amb jocs que han anomenat Juga i descobreix els valors de l’agricultura de proximitat. També es podrà fer un taller de fotografia gastronòmica. Segons ha anunciat la regidora de Comerç, Laura Oliver, les novetats del concurs de La Millor Croqueta del Vallès són l’emplaçament ja que en aquesta ocasió s’ha escollit el parc Central. I l'ampliació a un guardó més. Hi haurà dues categories en les quals poden participar professionals dels establiments del Vallès Occidental i del Vallès Oriental, la millor croqueta tradicional i la millor croqueta creativa, però "el jurat atorgarà un guardó a la millor croqueta de Santa Perpètua".
El dissabte 19 a la plaça del Mercat es podrà observar als fogons al cuiner Jacint Carafí, conegut com a Cintet, a través del showcooking de La Moguda Gastronòmica. Les primeres 25 persones podran recollir un tiquet que els donarà dret a degustar algun dels plats que prepararà Cintet allà mateix. Oliver ha destacat que es tracta d'un cuiner molt jove que ha assolit una gran repercussió a Instagram. I després del showcooking, les parades del Mercat oferiran un Vermut Musical. Les tapes seran fredes i calentes amb productes que es poden comprar habitualment a la plaça. Les tapes tindran un preu de dos euros i la beguda també. L’ambientació musical anirà a càrrec de la DJ X. Laura Oliver ha destacat que és una manera de conèixer els productes del Mercat Municipal.
La Moguda Gastronòmica començarà l'11 d'octubre i s'estendrà fins al 27 d'octubre. Girarà entorn al reaprofitament alimentari i els productes de proximitat i es complementarà amb una exposició cedida per la Diputació de Barcelona que es podrà veure fins al 26 d’octubre al Mercat Municipal.