La Rostisseria Cresta de Montornès del Vallès i el Restaurant Kaliu de Mollet del Vallès s'han proclamat guanyadors del primer concurs professional La Millor Croqueta del Vallès en les categories tradicional i creativa, respectivament. Aquest certamen formava part de la programació de La Moguda Gastronòmica organitzada per l'Ajuntament de Santa Perpètua.
El jurat va tenir complicada l'elecció degut al nivell de les croquetes presentades. La categoria més nombrosa va ser la de croqueta tradicional amb catorze propostes diferents. A la categoria de la creativa es van presentar sis establiments diferents. Els establiments participants van ser set de Santa Perpètua i vuit d'altres localitats vallesanes, Caldes de Montbui, Lliçà de Vall, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, i Sentmenat. El jurat va puntuar el gust, la textura, l'arrebossat/cruixent i la presentació. Els guanyadors van rebre com a premi un lot de productes Borges professional amb un assessorament tècnic per part de la marca, la possible participació com a jurat en la 2a edició de La Millor Croqueta del Vallès i un guardó.
La Millor Croqueta del Vallès en la categoria tradicional és la de la Rostisseria Cresta de Montornès del Vallès. Una croqueta elaborada amb base de pollastre, amb un punt de ceba i porro que donava equilibri i un toc d’espècies al seu arrebossat, segons ha explicat l'organització del certamen. El propietari de Cresta, que estava molt emocionat i sorprès perquè havia tastat alguna de les competidores, va assegurar que "és la croqueta que tenim al nostre establiment i que agrada molt".
La Millor Croqueta del Vallès en la categoria creativa és la presentada per al Restaurant Kaliu de Mollet del Vallès. El seu xef, que és el perpetuenc Jose Cuesta, va explicar que han elaborat "una croqueta molt cremosa d'un producte de temporada com és el calçot amb una esferificació de romesco al damunt i en forma de boleta perquè es pugui degustar tot a l'hora". El jurat ha destacat l' arrebossat per tenir quicos i pols de ceba brasejada.
Els cinc membres del jurat van ser: la Carlota Claver, xef i propietària del restaurant La Gormanda; l'Òscar Teixidó, director de cuina de l'Escola d'hostaleria CETT-UB; el Guillem Pascual, influenciador i creador de contingut gastronòmic amb el canal de Recetas de Willy; el Marc Pérez, crític gastronòmic i creador de contingut del canal Foodie i l'Elisenda Tortajada, tècnica de Mobilitat sostenible i elèctrica de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.
La regidora de Comerç, Laura Oliver, s'ha mostrat molt satisfeta amb aquest primer concurs de La Moguda Gastronòmica i va apuntar la possibilitat que en properes edicions es pugui incloure un premi local.
Després del concurs de croquetes, a la plaça de la Vila, es va desenvolupar una Quina Gastronòmica, un bingo amb premis com una fregidora d'aire, un sopar per a dues persones al restaurant Vuitanta's, un lot de productes de proximitat de la Bodega Folguera i de la parada Ca la Raquel del Mercat Municipal i un sopar per a dues persones al restaurant Makkeroni. Les taules que es van habilitar per a aquest joc es van omplir.