Clam contra la violència masclista i solidaritat amb les víctimes

Dilluns, 28 de novembre de 2016

El manifest de Santa Perpètua contra la violència masclista que es va llegir el dia 25 de novembre va deixar clara la solidaritat amb totes les dones que pateixen qualsevol forma de violència. El compromís a treballar de forma conjunta per eradicar-la. El condol i solidaritat amb les famílies de les víctimes de qualsevol tipus de violència de gènere. I la denúncia que sovint, aquest tipus de maltractament es realitza de portes endins i és difícil de poder activar les alarmes, però que cap agressió, sigui del tipus que sigui, ha de quedar sense denuncia.

La plaça de la Vila va acollir l’acte central del 25N i, malgrat el fred, van ser moltes les persones que es van atansar per demostrar el seu compromís d’eradicar aquesta xacra social. Va ser un acte senzill però commovedor amb la Companyia de Dansa de Santa Perpètua, l’ensemble 1 de guitarres de l’Escola Municipal de Música i Dansa i la lectura del manifest que va anar a càrrec de la jugadora d’hoquei patins la perpetuenca Laura Vicente, campiona del món amb la selecció espanyola absoluta. Com a fons d’escenari es va crear amb palets un memorial on hi havia 49 espelmes enceses per cadascuna de les 49 víctimes mortals de la violència masclista a Espanya aquest any. En finalitzar l’acte, s’hi van dipositar unes flors.

Laura Vicente va donar lectura al Manifest de Santa Perpètua contra la violència masclista que el dia abans havia aprovat el Ple per unanimitat i que reafirma la ferma voluntat de no aturar-nos fins eradicar-la. “Seguim i seguirem denunciant, recordant, expressant, cridant, clamant, avui, i sempre, que la violència és la responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix. Seguim i seguirem mantenint-nos amb fermesa en la manifestació i reivindicació constants del nostre desig i el nostre dret a viure sense violència. I exigim amb tota la nostra força que cap altra dona sigui assassinada ni pateixi cap tipus de violència. Amb aquest objectiu, ens unim avui amb un sol clam, amb una sola veu, amb una mateixa voluntat: Ja n’hi ha prou!”, manifestava.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va reclamar de les institucions pressupost per a prevenció i mantenir i millorar els programes d’atenció a les dones i que siguem més actius en la denúncia d’aquesta xacra i més solidaris amb les dones i els menors que pateixen violència masclista.

La Companyia de Dansa de Santa Perpètua va fer la seva presentació oficial amb un espectacle pensat especialment per a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’eradicació de la violència de gènere que duia per títol Dies de pluja. La interpretació va anar a càrrec d’unes quinze joves que van oferir al públic un espectacle combinat entre dansa i teatre. La coreografia ha estat dissenyada per Meritxell Balada, professora de dansa de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua, i la part teatral dirigida i interpretada per Patrícia Martínez i Marta Pagès. L’emotiu homenatge incloïa el recital de l’adaptació de Maria del Mar Bonet del poema finlandès Nosaltres les dones, que servia de nexe conductor. Van quedar reflectits la violència masclista, la desesperació de les víctimes, les dones assassinades i el sentiment de condol i de solidaritat amb les víctimes. Una estrena que va agradar al públic congregat a la plaça de la Vila que va seguir l’actuació en absolut silenci. 

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:47