Avui comença el Gran Recapte d'Aliments organitzat pel Banc d'Aliments. La pandèmia ha obligat a reinventar la campanya i no es fa la tradicional recollida física d'aliments, sinó que la ciutadania pot fer donacions econòmiques a la caixa de l'establiment on hagi comprat. La novetat d'aquesta edició és que els comerços locals s'incorporen a la xarxa de punts de donació. El Banc ha desenvolupat una aplicació mòbil que permet fer una donació a través del dispositiu del personal de la botiga. D'aquesta manera, les donacions queden registrades i es vinculen a entitats de cada localitat perquè aquestes puguin adquirir els productes alimentaris que més necessiten.
D'altra banda, l'edició online del Gran Recapte va començar el passat 11 de novembre i s'estendrà fins a l'11 de desembre. Les persones que vulguin fer una aportació poden fer-ho a l'apartat Donacions de la web www.granrecapte.com. En aquesta edició, tot i no haver-hi la tradicional recollida física, hi haurà persones voluntàries que duran a terme funcions informatives per a la clientela als establiments avui i demà dissabte 20 de novembre.
El perpetuenc i delegat del Banc d'Aliments del Vallès Occidental, Miquel Àngel Rodríguez, ha explicat que el Gran Recapte ha començat amb "la il·lusió del voluntariat d'aconseguir ajuda per a les famílies amb pocs recursos". Ha afegit que amb la pandèmia s'ha hagut de reinventar la iniciativa, ja que no és possible la recollida física d'aliments. Rodríguez ha destacat que malgrat que l'Ajuntament va convidar al petit comerç de Santa Perpètua a sumar-se a la xarxa de suport de punts de donació, la iniciativa no ha rebut el suport del comerç de la nostra localitat. El delegat ha manifestat que aquesta edició compta amb menor nombre de voluntaris que en edicions anteriors i que en el cas de Santa Perpètua són una quinzena que fan tasques informatives. A causa del número s'ha optat per concentrar aquest voluntariat en un únic establiment, l'Esclat, al barri de La Florida. Per últim, aposta per tornar als orígens del Gran Recapte amb la recollida física dels aliments, però que les noves tecnologies també han vingut per quedar-se.