Alumnes grecs d'Automoció s'interessen pel projecte del vehicle elèctric i visiten el CREVE

Dimecres, 16 de novembre de 2016

Un grup de joves estudiants grecs de Formació Professional d'Automoció del centre educatiu de Stavroupolis, a l'àrea de Tessalònica, van visitar ahir dimarts 15 de novembre les instal·lacions del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de Santa Perpètua. El centre grec col·labora amb Moveu en un projecte europeu (Erasmus +) i han volgut conèixer entitats que promoguin l’automoció sostenible (cotxes híbrids i elèctrics) com és el cas del CREVE, un "centre representatiu i ideal" perquè tinguin un primer contacte amb el vehicle elèctric, segons va explicar Thanos Giamas, coordinador de projectes europeus de Moveu, entitat amb seu a Barcelona. L'Ajuntament va explicar als estudiants grecs la història d'aquest centre creat l'any 2013 i va informar sobre els projectes de mobilitat sostenible que s'estan desenvolupant al CREVE.

El professor enginyer del departament de tècnics d'automoció, Teodoros Kolesidis, va manifestar que la visita havia estat "molt positiva" i va destacar l'organització del CREVE i el personal motivat. A més, el professor va ressaltar la col·laboració que manté l'Ajuntament amb el teixit industrial. Els estudiants grecs tenen previst també visitar l'empresa i el centre de formació de SEAT, entre d'altres centres. Giamas explica que van optar per iniciar les visites al CREVE en tractar-se d'un centre que aposta per la formació i la innovació i va destacar el fet que un ajuntament com el de Santa Perpètua, "no molt gran", hagi creat un centre d'aquestes característiques.

Aquest grup d’estudiants de formació professional d’automoció realitza un intercanvi a través d’un projecte europeu anomenat ERASMUS + . Giamas ha destacat la tasca del centre educatiu grec que col·labora amb Moveu i els intercanvis formatius que desenvolupen de cooperació europea.

En la visita que realitza aquest grup de joves, Santa Perpètua ha estat triada com a municipi pioner en el desenvolupament d’accions de suport a la formació professional, tant dels joves com del seus professors. Les dues experiències objecte de ser considerades com bones pràctiques per altres països europeus han estat, per una part, la introducció de nous continguts de formació sobre vehicle elèctric en dos Graus Mitjans, el d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques i en el d’Electromecànica de vehicles. En el primer dels dos Graus la modificació dels continguts suposa introduir formació de vehicle elèctric de 44 hores. En el segon dels Graus la nova formació és de 132 hores.

L’Institut Estela Ibèrica ja està impartint aquesta formació de vehicle elèctric des de el curs passat i es realitza en les instal·lacions del CREVE. Per una altra part, el professorat també ha participat en les accions formatives que cada any es fan, també al CREVE, per professors de tot Catalunya.

La segona bona pràctica, en la qual el nostre municipi és pioner, és en la realització de la competició ElectroCat, mitjançant la qual durant tot el curs els alumnes d’automoció del Grau Superior de F.P construeixen un prototip de vehicle elèctric i al mes de juny realitzen una cursa on competeixen en diferents proves.

Aquesta visita ha obert les portes a que el nostre Ajuntament participi durant els propers anys en aquest programa ERASMUS + , al ser un municipi impulsor d’innovació i de nous continguts en la formació professional.

Els quinze joves de 17 i 18 anys de Tessalònica, acompanyants de dos professor i un intèrpret, han passat tres hores rebent informació i assessorament sobre el projecte de vehicle elèctric que es desenvolupa a la Riera de Caldes i que lidera l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:47