Ada Parellada oferirà un Show Cooking el 21 d'octubre dins de La Moguda Gastronòmica

Divendres, 20 d’octubre de 2023

Dissabte 21 d'octubre a les 11 h la xef de Granollers Ada Parellada oferirà un Show Cooking a la plaça del Mercat en el marc de La Mostra Gastronòmica que organitza l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Ens farà en directe uns platets senzills amb els productes que es poden adquirir al Mercat Municipal.

La xef Ada Parellada és una coneguda activista de l’alimentació saludable, dels plats tradicionals, de la cura dels aliments i de la lluita contra el malbaratament. Això l’ha portat a no conformar-se amb fer la seva lluita des del seu restaurant, sinó que dedica molt de temps a accions diverses de sensibilització ja sigui a mitjans de comunicació, escrivint llibres, oferint receptes de cuina o fent tallers per conscienciar sobre la importància de retornar el valor als aliments.

Ada Parellada creu que és vital que tothom s’interessi per l’origen dels aliments que posa a la cistella i insisteix en el gran poder que tenen els consumidors. Comprar aliments de proximitat i conèixer els productors són dos aspectes vitals i que, segons diu, poden fer canviar el món. Ada Parellada assegura que ser conscients del que posem al cistell és molt més important del que pensem, ella creu que "el que una persona posa al cistell és gairebé política. Gairebé política. És a dir, pots modificar el sistema alimentari amb la teva compra. Ha de ser una compra conscient. I una manera fàcil de fer una compra conscient és fer una compra de proximitat. Voler saber, interessar-nos d’on ve allò que comprem. Quan més lluny més impacte medi ambiental té"

Parellada anima a fer compra de proximitat, a conèixer els productors i per no malbaratar i fer plats diferents ens recomana tenir una nevera gairebé buida però amb un rebost molt ple d'ingredients i llaunes. La xef de Granollers anima tothom a cuinar perquè cuinar assegura és divertit perquè es tracta d'enfrontar-se amb la cassola sense por, ser agosarat amb les barreges i deixar-se anar. Parellada afirma que la satisfacció al treure un plat et puja l'autoestima.

Podeu llegir l'entrevista sencera a L'Informatiu 714 i online

Darrera actualització: 20.10.2023 | 12:24