L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda presentarà aquest dijous 15 de novembre un nou projecte de promoció de la mobilitat elèctrica compartida obert a la ciutadania. Es tracta d’una acció conjunta amb la cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat mitjançant la qual la ciutadania perpetuenca i les persones que hi treballen al municipi disposaran de quinze hores d’ús gratuït de conducció d’un cotxe elèctric, que estarà estacionat a l’aparcament de l’edifici de Desenvolupament Local. El projecte té una durada d’un any i s’emmarca en el programa municipal d’impuls del vehicle elèctric.
L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha explicat que l’Ajuntament ha formalitzat un acord amb la cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat, que cedirà un vehicle elèctric, un Renault ZOE, per tal que la ciutadania pugui gaudir de 15 hores d’ús gratuït de conducció. “Després del gran èxit obtingut amb el programa innovador de cessió temporal de vehicles elèctrics als veïns i veïnes 5000 km electric experiences, hem volgut fer un nou impuls pel foment de la mobilitat elèctrica compartida al territori”, ha manifestat la primera edil que ha insistit un cop més en l’aposta municipal per aquest tipus de mobilitat. Donar a conèixer la mobilitat elèctrica compartida, fomentar un model més optimitzat i solidari i reduir la contaminació i el volum de vehicles a Santa Perpètua són, segons ha destacat l’alcaldessa, els objectius d’aquest projecte que fusiona els conceptes de mobilitat sostenible (vehicle elèctric) i un ús optimitzat del vehicle (compartit) i ha convidat a la ciutadania a provar aquest tipus de conducció.
L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el director de Som Mobilitat, Ricard Jornet, presentaran el proper 15 de novembre aquest nou programa a dos quarts de set de la tarda. Les persones que vulguin es podran apropar als punts de recàrrega de l’aparcament de Desenvolupament Local i conèixer el vehicle.
El programa tindrà una durada d’un any i és obert a tot el veïnat del municipi així com també a totes les persones que treballen a Santa Perpetua de Mogoda. Per participar en aquesta nova experiència de mobilitat elèctrica compartida caldrà realitzar la inscripció al web www.sommobilitat.coop/staperpetua. Com a requisits indispensables, cal tenir més de 25 anys i disposar de carnet de conduir de més de dos anys. Un cop revisades que totes les dades de la persona sol·licitant són correctes, Som Mobilitat enviarà una contrasenya per activar el vehicle des del telèfon mòbil personal a través d’una aplicació de la cooperativa, on els usuaris també podran reservar les hores del vehicle.
Breu formació en conducció de vehicle elèctric
La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que per a aquelles persones que no han provat mai la conducció d’un cotxe elèctric, s’oferirà una breu i senzilla sessió formativa prèvia per conduir el vehicle elèctric.
El cotxe es trobarà estacionat als punts de recàrrega de l’aparcament de l’edifici de Desenvolupament Local, al Complex Granja Soldevila. Un cop fets els recorreguts, caldrà tornar-lo al mateix punt i posar-lo a carregar. El vehicle elèctric compartit serà un Renault ZOE, amb una capacitat de bateria de 40 kwh, una autonomia de prop de 300 km i una velocitat punta de 130 km/h. Disposa de cinc places i pot tenir les bateries plenes amb un temps de recàrrega entre dues i tres hores amb un carregador de 22 kw, com és el cas del semi-ràpid ubicat en el pàrquing de Desenvolupament Local, segons ha explicat la Regidoria.
Per a qualsevol incidència, Som Mobilitat ofereix un telèfon d’assistència tècnica de funcionament del vehicle de 8 a 24 hores de dilluns a dissabte i de 8 a 22 hores els diumenges. Per la seva part, Renault també ofereix assistència en carretera les 24 hores, els set dies de la setmana. En cas de mal funcionament del vehicle, Som Mobilitat es compromet en oferir un cotxe de substitució de forma temporal.
El programa s’emmarca en el projecte municipal d’impuls del vehicle elèctric que pretén donar impuls a les infraestructures de recàrrega, serveis i a la formació de professionals i estudiants de formació professional, en fabricació, manteniment i reparació de l’àmbit de la mobilitat sostenible.
Impuls a la creació d’un grup local de Som Mobilitat
Aquest nou projecte municipal d’experiènciació del vehicle elèctric compartit també vol afavorir l’impuls del naixement del Grup Local Som Mobilitat de Santa Perpètua de Mogoda, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. “La filosofia del concepte de la cooperativa de Som Mobilitat és disposar d’associats a tota la geografia de Catalunya a base de crear Grups Locals al territori que promocionin i gestionin els cotxes elèctrics compartits”, ha indicat la Regidoria que ha afegit que qualsevol persona del municipi interessada pot col·laborar en la creació d’aquest grup local.
Som Mobilitat és una cooperativa sense ànim de lucre, que té per objectiu impulsar accions o projectes que contribueixin a que tots els desplaçaments de les seves persones sòcies siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, reduint el número de vehicles acumulats a les ciutats.