El CREVE es consolida com a centre de referència del vehicle elèctric a nivell català

Dimecres, 7 de febrer de 2018

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha editat un catàleg de les accions formatives 2018 del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). L’objectiu d’aquest document és facilitar als professionals que han de treballar a l’àmbit de la mobilitat elèctrica les eines per adquirir les noves qualificacions que necessiten. “El CREVE permet construir noves trajectòries professionals que afavoreixin millorar i desenvolupar les competències que demanda d’aquesta nova tecnologia”, ha destacat la Regidoria de Desenvolupament Local.

El catàleg presenta accions modulars i dóna cobertura a tres línies formatives: ús i manipulació del vehicle elèctric, desenvolupament i gestió d’infraestructura de recàrrega i identificació i funcionament de bateries. La publicació va dirigida a la formació i el reciclatge professional de treballadors en actiu dels sectors elèctric i d’automoció, així com a nous professionals de persones en atur i introdueix els coneixements de infraestructures de recàrrega i motor elèctric als docents i alumnat dels graus de formació professional. Paral·lelament, el CREVE ha incorporat recentment equips innovadors, que han suposat una inversió de 33.664 euros. Es tracta d’una infraestructura de recàrrega, un quit de seguretat i un cofre de bateries que contribuiran a la millora de la formació que s’ofereix en aquest equipament perpetuenc. Pel que fa a la infraestructura de recàrrega, amb la col·laboració de la empresa CIRCUTOR, es faran exercicis de control dinàmic de potència a traves del Quadre d’Entrenament d’estacions de recàrrega que s’ha dissenyat, segons han explicat des de la Regidoria. “D’aquesta manera els nostres instal·ladors elèctrics poden trobar solucions òptimes per a la gestió de la recàrrega”, han manifestat. “La manipulació d’un vehicle elèctric que té alta tensió en el seu interior (400V) és un repte de seguretat i per aquest motiu hem adquirit un kit en forma de maleta gran en què es poden fer pràctiques de comprensió dels conceptes més importants de la gestió de la seguretat dels operaris en la manipulació de l’alta tensió”, han explicat. Aquest kit d’origen alemany és el que s’està emprant actualment en la indústria d’automoció amb els vehicles híbrids i elèctrics.

Per últim, el Centre també ha adquirit un battery pack o cofre de bateries d’un turisme amb el qual es poden fer pràctiques mecàniques i elèctriques de desmuntar i muntar fins arribar a la unitat bàsica de qualsevol bateria, que és la cel·la electroquímica. Des de Desenvolupament Local han explicat que la bateria és l’element més important pel correcte funcionament d’un vehicle elèctric i ha detallat que aquest equip permet treballar amb les màximes precaucions elèctriques ja que es tracta d’un treball sotmès a alta tensió.

El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric va obrir les seves portes a finals de l’any 2013 amb l’objectiu de donar suport a la mobilitat elèctrica de la riera de Caldes però la seva activitat ha traspassat aquest àmbit territorial. Pel que fa a l’activitat de formació professional, durant aquest any es desenvolupen activitats de suport a la formació professional, tant per al professorat com per als alumnes amb accions per als graus de Transport i Manteniment així com per al Grau d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. En aquestes modificacions curriculars, participen, a més de l’IES Estela Ibèrica de Santa Perpètua, centres de Barcelona, Granollers, Mataró, Mollet, Ripollet, Rubí i Sabadell.

El CREVE rep també ciutadans europeus a través del projecte Erasmus Plus. A més, per primera vegada, aquest any l’activitat formativa s’ha ampliat a l’alumnat de quart d’ESO de setze centres de Sabadell que realitzen un projecte anomenat Coneixements d’Oficis. A més, també continua treballant en el reciclatge professional dels electricistes de la comarca, a través de la col·laboració amb el Gremi d’Instal·ladors i ha iniciat enguany una nova línia per donar formació en instal·lació d’estacions de recàrrega elèctrica en edificacions, a través d’un acord amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:55