Benestar Social endega al febrer un programa per millorar la qualitat de vida de la gent gran

Dimarts, 30 de gener de 2018

La Regidoria de Benestar Socials i Atenció a les Persones posarà en marxa a partir del mes de febrer el projecte 'Millora de la qualitat de vida de la gent gran', gràcies al suport econòmic del Consell Comarcal del Vallès Occidental i a través del seu programa Enfeina’t 2017. El Consistori contractarà dues treballadores que realitzaran visites a població major de 80 anys. “Es filtraran les dades de padró amb els registres de persones usuàries del Departament de Benestar Social i Atenció a les Persones i es prioritzarà la realització de visites a domicili d’aquelles llars amb persones majors de 80 anys que no constin a les bases de dades”, expliquen des de Benestar Social. El programa valorarà especialment a les persones que visquin soles o convisquin amb membres de la mateixa franja d’edat. Un cop feta la detecció, el beneficiari del servei rebrà una carta prèvia a la visita a domicili i identificada amb un distintiu emès per l’Ajuntament.

El programa té per objectiu identificar els nivells de dependència de la població major de 80 anys, sense descartar la possibilitat d’atendre franges d’edat a partir dels 70 anys si hi ha disponibilitat. A més, l’acció també preveu poder informar els beneficiaris de l’oferta de serveis municipals destinats a la millora de la qualitat de vida i a la promoció de l’envelliment actiu. Les treballadores identificaran també a la població que es trobi en situació de risc psicosocial, canalitzant la utilització de recursos públics i municipals per donar resposta a les seves necessitats.

Durant les seves visites, les treballadores coneixeran les condicions en què es troben els majors de 80 anys de Santa Perpètua i detectaran les seves necessitats i també podran divulgar recursos com la Llei de dependència, la teleassistència o el servei d’atenció domiciliària. Amb tota la informació recollida es podrien definir nous programes o actuacions, en l’àmbit local i també comarcal.

Des de la Regidoria expliquen que aquest “és un projecte que, de moment, va de febrer a febrer” però no descarten que es pugui ampliar si els recursos del SOC i del Consell Comarcal es mantenen. La regidora Ana Bajo ha comentat que “a partir de les visites a domicili podrem recollir molta informació i dades sobre la situació de les persones grans del nostre municipi que ens guiaran per poder oferir l’acompanyament i els recursos necessaris en cada cas. En un futur ens agradaria poder fer una segona roda de visites a aquelles llars on s’han activat recursos per poder fer la comparativa i valorar l’impacte de les actuacions. És un projecte que ens sembla molt important i volem destacar que la unitat de gent gran està molt interessada en poder-hi treballar i millorar l’atenció a aquest col·lectiu evitant la sol·litut i les situacions d’aïllament”.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:55