Un total de 98 persones van participar l’any 2020 al Dispositiu d’Orientació i TIC (DOT), un programa d’orientació i acompanyament a la recerca de feina que ha dut a terme la Unitat d’Orientació i Ocupació de la Regidoria de Desenvolupament Local. Aquest projecte és el tercer any consecutiu que es porta a terme i està cofinançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc dels projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local. Està adreçat a persones en cerca de feina residents al municipi, atenent tant a persones en situació de desocupació com a treballadores en cerca d’una millora de feina.
A través del Dispositiu, al 2020 es van atendre un total de 113 persones, 98 de les quals van realitzar més de quatre hores d’itinerari de cerca de feina, 54 dones i 44 homes van seguit un itinerari personalitzat, combinant accions individuals i/o grupals segons les seves necessitats i àrees a millorar, segons ha explicat Desenvolupament Local, que destaca que un objectiu fonamental és impulsar la transformació digital i acompanyar a la ciutadania en els seus processos de digitalització. A causa de la pandèmia aquest procés s’ha accelerat i les activitats s’han realitzat en format virtual i semi-presencial.
Un total de 86 persones han participat en accions grupals de millora competencial. En la millora de competències informàtiques i de noves tecnologies han participat 29 persones que han realitzat càpsules formatives d’Alfabetització digital, Ofimàtica bàsica, Ofimàtica de nivell mig, Identitat digital, protecció de dades i privacitat i Xarxes socials i professionals per a la recerca de feina. En la millora de competències de cerca d’ocupació han participat 48 persones que han fet activitats online per potenciar aspectes clau per trobar feina. La millora de competències transversals ha registrat una participació de nou persones que s’han connectat per fer sessions on han pogut incorporar noves eines de gestió emocional útils en situacions d’incertesa, com la que ens trobem. També fins a 46 persones han dut a terme un curs de Gestió de magatzem per radiofreqüència i han obtingut el carnet de manipulació d’aliments o el carnet de carretoner en el programa de millora de la qualificació professional i tècnica.
Quant a dades d’inserció laboral, Desenvolupament Local informa que 24 persones han accedit a un nou contracte de treball, un 30% de les persones que es trobaven desocupades; mentre que divuit participants es trobaven treballant al incorporar-se al dispositiu. L’acte de cloenda es va celebrar el 22 de desembre en format virtual on es van connectar una trentena de participants a més de l’alcaldessa, Isabel Garcia i el nou regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández. Aquest 2021 està previst reprendre aquestes activitats. La ciutadania en edat laboral interessada es pot adreçar a Desenvolupament Local.