L’Ajuntament de Santa Perpètua insta a la Generalitat de Catalunya a la redacció del Pla Especial d’Assignació d’Usos del Castell de Can Taió. Com a ens titular d’aquest equipament, la Generalitat ha de disposar d’aquest document, que esdevé un tràmit imprescindible per a la futura obertura del Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat, que gestionarà la Fundació GSIS a les dependències del Castell. Tots els grups municipals van donar suport a aquesta proposició aprovada ahir dimecres 21 de desembre durant la sessió ordinària del Ple de la Corporació, juntament a altres tres relatives al foment de la contractació d’energia renovable, a l’eradicació de la pobresa energètica i a la implantació de la velocitat variable a l’AP7 i la C59.
La Fundació GSIS ha rehabilitat les antigues dependències del centre d’acolliment d’adolescents, que ocupava una part del Castell de Can Taió, per destinar-les al nou Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat. Aquest servei no es podrà oferir fins que la Generalitat redacti el Pla Especial d’Assignació d’Usos necessari.
El Castell de Can Taió acull a l’actualitat dues activitats gestionades per la Fundació GSIS i per Iniciatives Solidàries, segons destaca la proposició que manifesta la necessitat de disposar d’un Pla d’assignació d’usos, que ha de promoure la Generalitat com a titular del Castell, “per tal que les entitats que la mateixa administració ha autoritzat a implantar-se puguin desenvolupar-la amb les condicions legals adequades”. La proposició indica que ambdues entitats han intentat des de l’any 2005 obtenir la llicència corresponent, sense que s’hagi estat possible tramitar-les per la manca del Pla d’usos. El document també especifica que l’oenagé Iniciatives Solidàries disposa al Castell d’un Centre d’acolliment, amb 17 persones acollides i sis treballadors i ocupa onze dormitoris, sales polivalents, cuina, menjador i serveis. L’equipament també acull la Fundació GSIS i les seves activitats: l’Escola Barcanova, GSIS-Hípica Can Taió i GSIS-Verd Serveis de Jardineria. L’Ajuntament destaca a la proposició que la “funció social que realitzen aquestes entitats és molt important i cal garantir la seva correcta implantació en un espai arquitectònic i un entorn agroforestal molt indicat per a totes elles i en col·laboració en tots els casos amb els nostres propis serveis de Benestar Social”.
Les altres tres proposicions, aprovades ahir al Ple i també consensuades de manera unànime pels grups municipals del Consistori, fan referència a la implantació de la velocitat variable a l'AP7 i la C59 per reduir la contaminació; a instar a la Generalitat a aprovar el Reglament que ha de desenvolupar la Llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica; i al foment de la contractació d’energia renovable al municipi, la reducció dels consums energètics dels equipaments municipals i l’aplicació de mesures de transparència i comunicació activa per donar a conèixer a la ciutadania aquests consums.